Hét meglepő dolog, amire használhatjuk a hűtőszekrényt

A hűtő az egyik legfontosabb konyhai eszköz, hiszen lehűti az ételeinket és élelmiszereinket, ezáltal egészségügyi kockázatok nélkül tovább megmaradnak. Természetesen néhány dologra érdemes odafigyelni, például arra, hogy a hűtő melyik polcára tesszük a különböző termékeket. A Care2 összegyűjtötte, mire használhatjuk még a hűtőt az ételek lehűtésén kivül.

A legtöbb háztartásban előfordul a hűtőszekrény, mégis kevesen tudják, mennyire sokoldalú eszköz. Nemcsak fagyikészítésre, a maradék megmentésére szolgál, hanem néhány használati tárgy élettartamát is meg tudja növelni.

Viszlát, szakadó harisnyák

Nincs annál dühítőbb, amikor egy sietős reggelen az újonnan vásárolt harisnyánkon felszalad a szem és dobhatjuk is a szemetesbe. Ennek elkerülésében segíthet, ha bevizezzük a harisnyát, alaposan kicsavarjuk, majd egy zacskóban a hűtőbe tesszük 12 órára. Ha kivettük, hagyjuk megszáradni és megmelegedni. Így kisebb esély van arra, hogy felszaladjon a szem.

Cipő szagtalanítása

Tornacipő a jégkockák mellett? Miért ne? Ha kellemetlen szagú az akár újonnan vásárolt, akár már használt cipőnk, tegyük be egy légmentesen záródó zacskóba, majd mehet a fagyasztóba egy teljes éjszakára. Ennek köszönhetően a kellemetlen szagok eltűnnek, vagy legalábbis kevésbé lesznek intenzívek.

Ragadó rágógumi

Ha valaki ült már vagy lépett bele rágógumiba tudja, milyen nehéz eltávolítani. A hűtőszekrény ebben is a segítségünkre lehet. Tegyünk a rágóra egy papírt, majd tegyük a rágós cipőt/farmert a hűtőbe néhány órára. Miután kivettük a rágó könnyedén leválik majd a cipő talpáról, vagy a ruháról. 

Nincs több szösz

Igazán sziszifuszi munka egy szöszölő ruhadarabról leszedegetni a szöszöket. Ehelyett érdemes egy zacskóban a fagyasztóba rakni a ruhadarabot néhány órára, ezáltal megállítható a szöszölés.  

Friss kozmetikumok...

A kozmetikumok esetében nagyon fontos, hogy megfelelően tároljuk őket, hiszen ha romlik a minőségük, magunknak is ártunk vele. A rúzsok, szemkrémek minőségét úgy tudjuk tovább megőrizni, ha a hűtőben tároljuk ezeket. A lehűtött szemkrémek sokkal jobban enyhítik a szem körüli duzzanatokat. 

... és hegyes szemceruzák

Könnyebb lesz kihegyezni a szemceruzát, ha előtte 10-15 percre a hűtőbe tesszük. 

Hosszan égő gyertyák

Meglepő ugyan, de ha a gyertyákat egy ideig a mélyhűtőben tároljuk, akár dupla annyi ideig is éghetnek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?