A magassarkú cipő lenne a hosszú élet titka?

Mi lehet a hosszú élet titka? Erre a kérdésre sokan válaszolnánk a jó géneket, a rendszeres testmozgást, a helyes táplálkozást, az alkohol, cigaretta mellőzését, a stresszmentes élet, de bizonyára kevesen említenénk a magassarkú cipők viselését. A NZ Herald erről faggatta Marjorie Katherine Watsont, aki a napokban töltötte be 100. születésnapját. 

Az új-zélandi idős hölgy 100. születésnapját családja és barátai körében töltötte, s ahogy ilyenkor szokás, megkérdezték tőle, mi a hosszú élet titka. A kifinomult stílussal rendelkező születésnapos azt válaszolta: a rengeteg séta a magassarkú cipőkben. Vagy más lábbelikben, de a lényeg a séta. Az idős hölgy unokatestvére, Maureen Davidson elárulta, Marjorie még a boltba is magassarkúba megy, megjelenésére mindig gondosan odafigyel, szereti a csinos ruhákat és a látványos kalapokat. 

S hogy tényleg a magassarkú rendszeres viselése lenne a hosszú élet titka, nem tudni. Ha a lábbeli kényelmetlen számunkra, inkább ne viseljük, nem biztos, hogy megéri fájdalommal eltölteni a hosszú életet. 

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?