Ez a hatékony szőnyegporszívózás titka

Mindannyian tiszta lakást, rendezett otthont szeretnénk, ezért rendszeresen porszívózunk, port törlünk, takarítunk. Ám ha nem vagyunk hatékonyak, feleslegesen fáradtunk, kezdhetjük elölről az egészet. A szőnyegporszívózás egy olyan házimunka, amelynél nem túl látványos az eredmény. Lehet, hogy eddig rosszul csináltuk? Az Apartment Therapy elárulta a hatékony szőnyegporszívózás trükkjét. 

Ha elolvadt a hó és nincs lehetőségünk azzal kitisztítani a szőnyegeinket, maradt a rendszeres porszívózás módszere, hacsak nem visszük tisztítóba a szőnyegeket. Ettől azonban van olcsóbb és gyorsabb megoldás is. Ha kutya, cica vagy kisgyerek van a családban, meg kell barátkoznunk a rendszeres, akár a napi porszívózással, hiszen a mindennapi morzsa, szőrcsomó könnyen beleragad a szőnyegbe.

A hatékony porszívózás első lépéseként porszívózzuk ki a szőnyeget a megszokott módon. Ezután fordítsuk meg és a szőnyeg alsó részét is porszívózzuk ki, majd a padlót, aztán újra a szőnyeg felső részét. Ha időnk és energiánk engedi ezt ismételgessük addig, amíg kosz kerül a padlóra a szőnyeg megfordításakor.

Egyszerű, bár időigényes módszerről van szó, az azonban biztos, hogy hatékonyabb, mint a hagyományos módszer. Ráadásul a tisztítóba se kell elvinni a szőnyeget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?