Ezért érdemes gumikesztyűben mosogatni

Ha nem tartozunk azon szerencsések közé, akik mosogatógéppel rendelkeznek, akkor valószínüleg napi tevékenységeink közé tartozik a kisebb-nagyobb kupac koszos edény elsikálása. Nem mindegy azonban, hogyan végezzük a mosogatást. Az egyik felmerülő kérdés például: gumikesztyűben vagy anélkül? Az Apartment Therapy szerzője amellett érvel, hogy inkább kesztyűben mosogassunk, 5 indokot is felsorol cikkében. 

Bár nem a legkörnyezetkímélőbb megoldás, a cikk szerzője szerint érdemes kesztyűs kézzel elbánni a mosogatnivalóval. Ayn-Monique Klahre öt pontban foglalta össze miért is:

  • Könnyű le- és felvenni

A szerző meglepődőtt azon, mennyire enyszerű le-, illetve fölhúzni a gumikesztyűt, szemben az egészségügyben használt kesztyűkkel. Az mosogatáshoz használt kesztyű felhúzása ráadásul nem jelent plusz időt, egyszerű és gyors.

  • Kellemesebb a mosogatás

Még azoknak is, akik utálnak mosogatni kellemesebb élmény lesz a koszos edények tisztogatása gumikesztyűben, ha arra gondolnak, hogy a kesztyű megvédi őket az ételmaradékokban nyúlkálástól, vagy a körmük alá szoruló ételtől. A szerző szerint ezért is kellemesebb a mosogatás kesztyűben. 

  • Véd a hőtől

Bizonyára sokszor előfordult már velünk mosogatás közben, hogy a kezünkre zúduló hideg vagy éppen meleg víz kellemetlenséget okozott. A gumikesztyű ettől megvéd, így ha másért nem, emiatt érdemes alkalmazni.

  • Könnyű a munka

Ahogyan a kesztyű felhúzásáról, úgy a gumikesztyűben mosogatásról is sokan azt gondolják, hogy kényelmetlen, ügyetlenek vagyunk benne, esetleg elejtünk emiatt valamit. Az Apartment therapy szerzője cáfolja ezt, tapasztalatai szerint könnyű a mosogatás gumikesztyűben, gyorsabb a munka. 

  • Kedvcsináló

A szerző szerint a gumikesztyű kiválóan alkalmas arra, hogy kedvet csináljon a takarításhoz, hiszen ha már rajtunk van, hozzáláthatunk például a hűtő, mikrohullámú sütő, konyhapult letakarításához. 

Ezek alapján, ha otthon akad egy kibontatlan gumikesztyű, próbáljuk ki, hátha nagyobb kedvvel fogunk mosogatni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?