Hat praktikus eszköz a rendszerezettebb otthonért

Nem mindig egyszerű fenntartani a rendet otthonunkban. Ha idén megfogadtuk újévi fogadalomként, hogy igyekszünk vigyázni a rendre a lakásunkban érdemes beszerezni néhány hasznos eszközt. Akár sikerült betartani eddig a fogadalmat, akár nem, ezek az apróságok jó szolgálatot tehetnek számunkra.

Ezek a praktikus ötletek segítségünkre lesznek a otthonunk rendjének megőrzésében. Igyekeztük olyan eszközöket összegyűjteni, amelyeket akár egy nagyobb bevásárlóközpontban, akár az interneten beszerezhetünk, vagy éppen mi magunk készíthetünk el, néhány eszköz segítségével.

Táskarendszerező

Ha naponta váltogatjuk a táskáinkat, könnyen otthon elfelejthetünk átrakni valamit, így később bosszankodhatunk. Ráadásul néhány nagyobb méretű táskában nincs elég rekesz, így jól jöhet egy praktikus táskarendszerező, amelybe csak egyszer kell bepakolnunk a szükséges dolgainkat. Ha táskát váltunk elég csak a rendszerezőt átrakni a másik táskába és máris indulhatunk. 

Sál-, öv-, nyakkendőtartó

 

Sokkal átláthatóbb lesz a ruhásszekrényünk, ha beszerzünk egy sál-, öv- vagy éppen nyakkendőtartót. Így egy helyen megtaláljuk majd a kiegészítőinket és több hely marad a gardróbunkban is. 

Fiókrendszerező

Az eltűnő, páratlan zoknikra adhat megoldást egy fiókrendszerező, amely átláthatóvá varázsolja a fehérneműs fiókot is.

Fűszertartó

Nemcsak a rendezett konyha érdekében érdemes beszerezni egy jó fűszertartót, hanem a főzés közben is nagy segítünkre lehet, ha a fűszereink a kezünk ügyében, jól látható helyen vannak. Ráadásul igazán esztétikus is.

Az íróasztalra

Sokan csak akkor tudnak hatékonyan dolgozni, ha körülöttük rend van. Ha mi is ebbe a csoportba tartozzunk, érdemes lehet befektetni egy irodai rendszerezőbe, ahol egy helyen tárolhatjuk a szükséges eszközeinket: a fontos cetliket, névjegykártyákat, írószereket. Az erre költött összeg a hatékony munka által bizonyára megtérül majd.

Előszobai rendszerező

Ön is azok közé tartozik, akik reggel rohannak, de nem találják a kulcsukat, telefonjukat? Vagy a lejárat előtti napon jut eszébe befizetni a számlákat, mert nem emlékszik már hova tette? Ha igen, érdemes beszerezni vagy akár elkészíteni egy előszobai rendszerzőt, ahol lerakhatjuk a legszükségesebb dolgainkat, hogy másnap biztosan megleljük azokat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?