Hóval is tisztíthatja a szőnyeget

Érdemes kihasználni az újabb havazást, nemcsak a kinti játékra, hanem a takarításra is. A módszer régi, ugyanakkor hatásos, így ha időnk engedi, frissítsük fel kicsit a szőnyegeinket. 

A hatékony takarításhoz nem kell feltétlenül drága és környezetszennyező tisztítószerekre költenünk, gyakran a konyhánkban, háztartásunkban, vagy éppen az udvaron, a tömbház mellett találjuk meg a szükséges eszközöket. Ilyen például a friss hó, amely tisztává varázsolja akár a régi szőnyegeinket is.

Ahány ház, annyi szokás – ez igaz a havas szőnyegtakarításra is. Van aki a szőnyeget viszi a hóba, más a havat viszi be a szőnyegre, a lényeg, hogy a számunkra legegyszerűbb módszert alkalmazzuk. Mi az alábbi lehetőséget ajánljuk.

1. lépés: porszívózzuk le kicsit a szőnyeget, majd vigyük ki a friss hóba. 

2. lépés: a szőnyeget színével felfelé, terítsük a hóra.

3. lépés: szórjuk be alaposan hóval és a seprű segítségével dörzsöljük a szőnyegbe a havat. 

4. lépés: fordítsuk meg a szőnyeget.

5. lépés: kezdjük el porolni, ütögetni a szőnyeget, hogy minél több por kijöjjön belőle. A gyerekek ebben bizonyára segítségünkre lesznek. A havon jól láthatóak lesznek a szőnyegből kiporolt szennyeződések.

6. lépés: tegyük a szőnyeget egy tiszta, havas részre, seperjük le kissé, rázzuk meg, majd vigyük vissza. Amíg nem száradt meg teljesen, ne lépjünk rá, ne tegyünk rá bútort.

Így szőnyegünk újra tiszta és élénk színű lesz. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?