Így használjon kevesebb papírtörlőt

Sok háztartás elengedhetetlen kelléke a papírtörlő. Használjuk takarításkor, ablaktisztításhoz, főzés közben, ha valami lecsöpögött, éppen ezért gyakran szerepel a bevásárlólistánkon. Az Apartment Therapy annak járt utána Melissa Maker takarításszakértő segítségével, hogyan lehet kevesebb papírtörlőt használni. 

A szakértő szerint a papírtörlő használata egyszerűnek és kényelmesnek tűnik, valójában azonban nem túl praktikus, hiszen a nedvességtől elszakad, ablaktisztításnál szöszöket hagy maga után, nem olyan hatékony, mint a mikroszálas törlőkendők, ráadásul egyszeri használat után a szemétben landolnak, így a környezetre sincs jó hatással. „Nem hiszem, hogy valami újrafelhasználható dolog helyett papírtörlőt kéne használni” – mondta Melissa Maker.

De mivel a legtöbb háztartásban a konyhapulton vannak a perforált papírhengerek, arra várva, hogy leszakítsunk egy darabot, nem meglepő módon, gyakran használjuk ezeket. Éppen ezért a szakértő szerint ha kevesebb papírtörlőt használnánk, egyszerűen tegyük el a szemünk elől. Ha nem látjuk, nem jut eszünkbe használni. Tegyük be a szekrénybe, így beiktatunk még egy plusz akadályt, ami miatt legközelebb nem nyúlunk a papírtörlő után. A konyhapulton keletkező üres helyre rakjunk egy mikroszálas törlőkendőkkel teli kosárkát. 

A szakember azonban hozzáteszi: vannak olyan élethelyzetek, amikor indokolt a papírtörlő használata, például ha nem akarunk egy koszos konyharuhával nyúlni a húshoz vagy éppen egy zsíros felülethez. A lényeg azonban, hogy ne ragaszkodjunk mindenáron a papírtörlőhöz csupán a kényelme miatt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?