Ez a szemöldök a vonzó a férfiak szerint

Nem kell megijedjünk, ha nem találjuk a szemöldökcsipeszünket vagy nem kaptunk időpontot a kozmetikushoz, egy kutatás szerint ugyanis a férfiaknak leginkább a sűrű szemöldök tetszik – számol be a The Sun. 

A szemöldök keretezi az arcot, így nem mindegy, milyen sűrű, színű, formájú, hiszen sokat ronthat vagy éppen javíthat az összképen. A szemöldök karbantartása azonban nem egyszerű: meg kell találni a bőrszínünkhöz és hajunk árnyalatához passzoló színt, valamint az arcunkhoz illő formát. Az Oakland Egyetem kutatása alapján ezentúl nem kell időt szánnunk a szemöldökhúzásra.

 

A tudósok portréfotókat mutattak a kutatásban részt vevő 1000 embernek, akiknek értékelniük kellett arc alapján, mennyire vonzók a képen látható emberek. Az eredmények alapján a férfiak leginkább a vastagabb, sűrű szemöldököt tartják vonzónak a női arcokon. A szakértők meglepődtek az eredményen, mivel korábbi kutatások szerint a vastag szemöldököt a maszkulinitással kötötték össze. 

Dr. Lisa Welling, a tanulmány vezetőszerzője szerint a divat is hatással lehetett a kutatás eredményére. Hozzátette: a dús szemöldök különösen kívánatosnak számít a hosszú távú kapcsolatok, illetve a házasság esetén. S hogy milyen az ízléses, dús szemöldök? Elég csak megnézni Cara Delevingne, szupermodell és Audrey Hepburn fotóit s választ kapunk rá. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?