Így tárolja a műfenyőt

A hagyomány szerint vízkereszt után kell lebontani és elpakolni a karácsonyfát, ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Korábban adtunk néhány ötletet az élő fenyő újrahasznosítására, ám a műfenyővel rendelkezőknek is adunk egy tippet. Ha nem is az újrahasznosításban (hiszen ez elég egyértelmű) tudunk segíteni, hanem a tárolásban a CNET tippjével.

Bár a műfenyőt a vágott fenyővel szemben nem kell minden évben megvenni, befaragni a tartójába, majd gondoskodni az újrahasznosításáról, azért egy-két feladat akad vele, hiszen évente szét kell szedni, elpakolni, majd karácsony közeledtével újra összerakni. Nem kell azonban mindig az olykor idegtépő rakosgatással bajlódni, ha megfogadjuk a CNET tanácsát és egyben csomagoljuk el a fát. Ehhez a művelethez szükségünk lesz egy hajszárítóra, szemeteszsákra, ragasztószalagra, zsinegre és egy tárolóhelyiségre, ahová elpakolhatjuk a műfenyőt. 

Kapcsoljuk be a hajszárítót és a legalacsonyabb fokozattal fújjuk le a műfenyőről a port. Ezután hajlítsuk be a fenyő ágait. Lyukasszuk ki az egyik szemeteszsák alját, majd emeljük bele a fát, és a "törzsét" vezessük át a nyíláson, majd a zsák szájánál kössük meg az egészet egy zsinórral. A másik zsákot húzzuk a műfenyő tetejére és ragasztószalaggal, zsinórral rögzítsük. Ennyire egyszerű, mehet is a fenyő a tárolóba. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?