Kilenc ajándékötlet az utolsó pillanatra

Valljuk be a karácsony előtti időszak a legtöbbünk számára igencsak stresszes. A listánkon csak sorra gyűlnek a feladatok, a munkahelyen mindig becsúszik még egy sürgős dolog, közben karácsonyi ajándékok után rohangálunk és keressük, mivel tudunk örömet szerezni szeretteinknek. Az tökéletes ajándék megtalálása nem egyszerű feladat, ebben korábban konkrét kérdésekkel segítettünk. De mi történik akkor, ha kevés időnk van az ajándékok beszerzésére? Ilyenkor készíthetünk mi magunk valamilyen figyelmességet – például egy teafát – vagy egy bevásárlóközpontban próbálhatunk meg mindent megvenni. Ehhez adunk néhány ötletet.

Igyekeztünk olyan ajándékötleteket összegyűjteni, amelyek könnyen beszerezhetők, ugyanakkor néhány aprósággal igazán személyes meglepetéssé tehetők.

Bögre

A legtöbbünk fogyaszt valamilyen forró italt, legyen az a reggeli kávé, egy nyugtató tea vagy egyéb finomság. Ezeket jó érzés egy szép bögrében elkortyolgatni, így ha örömet akarunk szerezni ajándékozzunk bögrét. Ez az egyik legkönnyebben beszerezhető ajándék. Válogathatunk a szép, letisztult, vagy a vicces felíratú, esetleg a karácsonyi mintákkal és figurákkal díszített darabok között, bizonyára találunk olyat, ami illik a megajándékozotthoz. A csomagolással még személyesebbé tehetjük az ajándékot: tegyünk a bögrébe néhány szaloncukrot, szerettünk kedvenc édességét, az egészet csomagoljuk celofánba, végül kössük át egy szalaggal.

A most újraolvasásra ajánlott cikkünk 2018. december 19-én jelent meg. 

Pizsama

A pizsama hasznos ajándék, hiszen erre mindig szükség van, ráadásul a legtöbb ruhaboltban megvásárolhatjuk. Válasszunk egy pihe-puha darabot, amely a lusta, otthonmaradós hétvégéken jól jöhet vagy vásároljunk egy vicces feliratút, karácsonyi mintákkal díszített pizsamát, amellyel mosolyt csalhatunk szerettünk arcára. Csomagoljuk be az ajándékot és egy képeslapra írjuk rá: „Mert megérdemled a pihenést". Így lesz a praktikus ajándékból személyes. 

Társasjáték

Legyünk bármilyen életkorban, a társasjáték egy jó ajándék. Ezzel nemcsak tárgyat ajándékozunk, hanem élményt, időt is. Ha nem tudunk beszerezni magyar nyelvű társasjátékot – az online rendelés már biztosan nem érkezik meg az ünnepekig – válasszunk egy kártyajátékot (pl: Uno, Ligretto), vagy nyelvfüggetlen játékot (Jenga, Carcassone, Dixit), amelyek a nagyobb áruházakban is vannak. Érdemes benézni könyvesboltokba is, hátha forgalmaznak ilyen termékeket is.

Különleges ital

Nem buzdítunk senkit a túlzott alkoholfogyasztásra, de ha szerettünk kedveli a finom, minőségi italokat, meglephetjük eggyel karácsony alkalmából. Ha tudjuk, melyik ital a kedvence, könnyű dolgunk van, de akkor sem kell elkeserednünk, ha nincs erre ötletünk. Kicsit kutakodjunk az interneten és válasszunk egy minőségi italt. Ha vicces ajándékot szeretnénk adni, vásároljunk mini kiszerelésű italokat. 

Könyv

A könyv mindig jó ajándék, ám a nagy kínálatból nem könnyű megtalálni a megfelelőt. Egy könyvesboltba belépve – merthogy az online rendelésről már lemaradtunk – nézelődjünk a polcok között. Melyik könyvről jut eszünkbe a megajándékozott? Említette-e korábban, miket olvasott, ki a kedvenc szerzője? Van-e valamilyen hobbija, amihez kapcsolódó könyvet vásárolhatunk? Melyik az a kötet, amely számunkra sokat jelent és szeretnénk ezt az élményt szerettünknek is megadni? Ha végképp tanácstalanok vagyunk, kérjünk tanácsot a bolti eladóktól, akik tudhatják, melyik kötetek, szerzők népszerűek, vagy esetleg további kérdésekkel segíthetik az ajándékkeresést.

Képkeret és fotóalbum

Igazán személyes ajándékot adhatunk, ha vásárolunk egy fotóalbumot, képkeretet és beleteszünk néhány közös fotót. Így az ajándékvásárlás egyszerű, mégis egy kedves meglepetést ajándékozunk.

Finomságok 

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét, az édességeket, a teát és a kávét. Éppen ezért könnyű még az utolsó pillanatban is ajándékot venni, hiszen ezeket a finomságokat nagyon sok helyen beszerezhetjük. Válogathatunk az előre összeállított ajándékcsomagokból, vagy akár mi magunk is kiválaszthatjuk mi kerüljön bele. Vegyünk egy szép tálat, kosarat, tálcát, tegyünk bele csokoládét, cukorkát, aszalt finomságokat, kávét, teát, csomagoljuk celofánba az egészet és kössük át egy nagy masnival.

Ajándékutalvány

Ha biztosra akarunk menni, hogy olyan ajándékot adunk, aminek örülni fog a megajándékozott, ráadásul az idő is szorít minket, adjunk ajándékutalványt. A hipermarketektől kezdve a könyvesbolton, az elektronikai szaküzleteken át egészen a különböző szolgáltatásokig (fodrászat, masszázs) bárhol vásárolhatunk utalványokat, amelyeket ízlésesen becsomagolva adhatunk át. 

A legjobb és legegyszerűbb ajándék

A legjobb ajándékok nem mindig tárgyakhoz köthetők. Ha nincs időnk a vásárlásra, de szeretnénk egy személyes ajándékot adni, ajándékozzunk együtt töltött időt. Készíthetünk kuponfüzetet, vagy egyszerűen egy lapra írjunk néhány közös programjavaslatot. Például mozi, színház, közös vásárolgatás, társasjátékozás, de írhatunk például egy „Meghívlak vacsorázni, kávézni”, „Vigyázok a gyerekeidre míg elintézel valamit” kártyákat. Ajándékozhatunk együtt töltött időt a szüleinknek, a párunknak, a barátainknak, a kollégáinknak. Kreatív és kedves meglepetés lesz. 

Kapcsolódók

Kimaradt?