Ezek a trendek hódítanak idén karácsonykor

Egyre gyorsabban közeledik a karácsony, az előkészületek alatt pedig annyi mindenre kell gondolni: ételekre-italokra, ajándékokra, dekorációra, ünnepi öltözékre. Csak kapkodjuk a fejünket a tennivalók és az ötletek között. Éppen ezért érdemes kicsit megtervezni az adventi készülődést és az ünnepet. A Pinterest az ötletek végtelen tárháza, ha valami újat próbálnánk ki, vagy éppen elakadtunk valamiben. A Metro összegyűjtötte az idei karácsony legnagyobb Pinterest-trendjeit, amelyekből bátran inspirálódhatunk.  

Persze a karácsony elsősorban nem a trendekről szól, azonban jó lehetőséget ad arra, hogy kipróbáljunk valami újat. Ki tudja, talán pont ettől lesz emlékezetes az idei ünnep.

Vegán ételek

Egyre népszerűbb a vegán étrend, az az az állati eredetű termékek (hús, tej, tojás) mellőzése. Éppen ezért előfordulhat, hogy az ünnepi asztalt körbeülők között is akad olyan, aki nem fogyasztja a hagyományos alapanyagokból készült ételeket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem ehetne finomat. Az alábbi linken elérhető snidlinges krumplipüré azon túl, hogy gluténmentes és vegán, rendkivül finom, így jól illik a karácsonyi menühöz.

Karácsonyi koktél

A finom ételek mellé dukálnak a jó italok is. Keverjünk össze proseccot, barackpálinkát, gránátalmalét egy kevés szódával, majd díszítsük friss rozmaringszárral és gránátalmamagokkal, így különleges italt kapunk, amely akár a karácsonyi hangulat megmentője is lehet. 

Nem hiányozhat az édesség

Az angolok hagyományos karácsonyi desszertje a karácsonyi puding, ám a trendeket követőknek nem kell foglalkozniuk az édesség elkészítésével. A Pinteresten ugyanis egy gyorsan és könnyen elkészíthető sütemény a trendi, amelyet ráadásul M&M’S cukorkák díszítenek. A recept itt érhető el.

Dekoráció

A tökéletes karácsonyi koszorúk helyett idén az asszimetrikus koszorúk a divatosak. Ez jó hír azoknak, akiknek nincs sok türelmük vagy éppen kézügyességük. 

Kényelmes ruhák

Az ünnepi öltözék tekintetében inkább a kényelmesre kerül a hangsúly, semmint az elegánsra. Ha a trendnek megfelelően szeretnénk felöltözni nem kell magassarkúban és szűk ruhában legyünk, inkább vegyünk elő egy kényelmes farmert, pihe-puha kardigánt és a kedvenc pólónkat. 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?