Nyolc konyhai trükk kezdő szakácsoknak Gordon Ramsay-től

Gordon Ramsay skót származású, Michelin-csillagos szakács, neve és nem és heves vérmérséklete a tévéképernyőkről is ismerős lehet. A világ egyik legnépszerűbb sztárséfétől érdemes ellesni néhány fogást. Kezdő és gyakorlott szakácsoknak egyaránt hasznos lehet az alábbi nyolc tipp, melyről a Tasting Table számolt be.

Ha tökéletes rántottát szeretnénk a sózást hagyjuk az utolsó pillanatokra, amikor már majdnem elkészült az étel. A túl korai sózás kiszáríthatja a tojást, így azonban lágy és kellemes színű lesz.

A hús hőmérséklete

Mindegy, hogy grillezzük vagy csak egyszerűen sütjük, fontos hogy a hús szobahőmérsékletű legyen, így ugyanis egyenletesen sül át.

Chili

Ha a chilit fájdalommentesen akarjuk kimagozni, kicsit görgessük meg a kezeink között, csapjuk néhányszor a konyhapultnak majd vágjuk le a tetejét. Ezáltal a magok maguktól kihullanak.

Csípősség ellen citromlé

Az erős paprika, a chili erejét a kezünket égetve is megtapasztaljuk. Nyomjunk kevés citromlevet a kezünkre, dörzsöljük be vele, a citromsavnak köszönhetően megvédhetjük kezünket a csípő érzéstől.

Az ananász

A tökéletes ananász kiválasztásához nem kell mást tennünk, mint megrántani a levelét. Akkor érett a gyümölcs, ha könnyen ki tudjuk húzni.

A borsörlő titka

A borsörlő tetején lévő gombbal be lehet állítani az örlemény finomságát. Megéri felfedezni az ezüst színű gomb funkcióját. 

Gyümölcsök érlelése

Ha véletlenül nem teljesen érett gyümölcsöt vásároltunk, ez a trükk a hasznunkra lesz. Tegyünk egy papírzacskóba egy banánt és az éretlen gyümölcsöt, és hagyjuk néhány napig érni. A banánból felszabaduló gáz miatt megérik a gyümölcs.

Sült krumpli

Az extra ropogós sült krumpli elkészítéséhez az előfőzés után szórjunk kevés lisztet a krumplira és így tegyük be a sütőbe.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?