Megfejtették a boldog házasság titkát

Boldogabbak azok a párok, akiknek egész életük során egyetlen szexuális partnerük volt – állítja egy nemrég közölt kutatás. A The Sun ismertette az Utahi Egyetem tanulmányát. 

A kutatás során  a szexuális partnerek száma és a boldog házasság között találtak összefüggést. Azok a nők, akiknek csak egyetlen szexuális partnerük volt, 64 százaléka úgy nyilatkozott, hogy boldog a házassága, a férfaknál 71 százalék volt ez az arány. 60 százaléka él boldog házasságban azoknak a nőknek, akiknek életük során két szexuális partnerük volt. A partnerek számának növekedésével az elégedettség csökken: a négy partnerrel rendelkező nők 54 százaléka, a hat vagy annál több partnerrel rendelkezők 52 százaléka mondja boldognak házasságát. 

A kutatás vezetője Nicholas Wolfinger szerint kevésbé vannak kitéve a kísértésnek azok, akik az esküvő előtt nem létesítettek szexuális kapcsolatot. „Azok a házastársak, akiknek egész életükben egyetlen szexuális partnerük van, hét százalékkal boldogabbak, mint azok, akik másokkal is ágyba bújnak” – mondja a kutató. Hozzátette: a szexuális tapasztalatok komoly hatással vannak viselkedésünkre

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?