Esküvőkre hangolódást fotóztunk Csíkszeredában

Hetedik alkalommal szervezték meg az Esküvői Kiállítást és Vásárt a csíkszeredai Hungest Fenyő Hotelben. A szombati eseményen az eddigi évekhez hasonlóan szép számban vettek részt kiállítók és érdeklődők. A rendezvény lehetőséget adott a házasulandóknak arra, hogy minden esküvői kelléket megtaláljanak egy helyen, és segítséget kapjanak a nagy nap megszervezéséhez.

A nagyszabású kiállításon az esküvő minden apró részletének kellékével és szolgáltatásaival találkozhattak a résztvevők, kezdve a menyasszonyi ruhával, a dekoráción át a süteményekig, tortákig. Számos cég, vállalkozás képviseltette magát, többek között a White Angel esküvői szalon, a Diamond Wedding, Kuti Ékszerészet, YKAFOTO, Iris virágüzlet.

A kiállítók célja, hogy segítsék az ifjú párokat az esküvő megszervezésében. A rendezvényen egy helyen található meg az összes esküvői szolgáltató, akikkel lehetőség nyílik a beszélgetésre, tanácskérésre is. Mindemellett az esküvőkiállítás egy kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzanak azok, akik „esküvőben utaznak” Csík környékén.

Mindenki egyetértett abban, hogy fontos követni az aktuális trendeket, divatokat, már a program helyszíne is megköveteli azt, hogy a kiállítók valóban minőséggel jelentkezzenek. „Minden hasonló jellegű eseményen ott a helye annak, aki esküvői szakmában dolgozik, értékelni kell a szervezők adta lehetőséget és segíteni kell a párokat” – mondta Kántor Boglárka, a White Angel esküvői szalon üzletvezetője.

Az érdeklődés ebben az évben is nagy volt, sok volt a kérdés, olyan pár is akadt, aki 2020-ra tervezi az esküvőjét. „Mindig nagyon örülünk annak, ha kérdeznek, ha nagy a kíváncsiság, több márkát is forgalmazunk ruhák tekintetében, meghívókat pedig ezer típusban is” – mondta Kántor Boglárka.

A délutáni parádés ruhabemutatón minden szalon igyekezett a legújabb és legtrendibb darabjait bemutatni, főként 2019-es modelleket. Ugyanígy igyekeztek a sminkesek, fodrászok is prezentálni munkájukat. „A világtrendekben akadnak olyan darabok, amelyek az itthoni, székely közegnek túl meredeknek mondhatók, vannak túlzottan merészek és különlegesek” – magyarázta az üzletvezető, aki azt is elmondta portálunknak, hogy idén a fehér szín háttérbe szorult világszinten, Erdélyben viszont a mennyasszonyok még inkább a hagyományos vonalat követik.

Divatba jött a vászonból készített, „örökre megmaradó menyasszonyi csokor” is, illetve gyakori kérés a párok részéről a vintage stílusú dekoráció. A kiállítók sok érdekességgel készültek a látogatók számára, különböző bemutatókkal, ajánlatokkal, kedvezményekkel, szerencsekerékkel, amelyen akár ruhát is lehetett nyerni.

„Ez általánosságban nem egy profitorientált tevékenység. Valóban benne van szívünk-lelkünk a munkában és tényleg segíteni szeretnénk a párokat, hogy úgy éljék meg életük legfontosabb napját, ahogyan azt megálmodták” – mondta Kántor Boglárka, akinek egyfajta családi vállalkozásként, egy álom megvalósításaként indult el a menyasszonyiruha-szalonja.

Az idei rendezvény különlegességeket is tartogatott az érdeklődőknek. A Viktoria Marriage jelmondata a Rock my dress volt, ami annyit tesz: viseld a ruhád, de viseld másképp. Fontos szempont a határozottság, a magabiztosság és az egyéniség a választásban, csodás egyveleget alkot a nőiesség és az őrültség. A menyasszonyi ruhákat kiegészítették egy kis rock stílussal, gitárral, dobbal és bőrkabáttal. 

Bemutatták Meghan Markle, menyasszonyi ruhájának hasonmását is, egy elegáns, selyemből készült, levehető uszállyal rendelkező darabot. A ruhákat jól kiegészítették az ezüstből készült ékszerek, valamint a modellek sminkjei és frizurái. „Igyekeztünk valami olyat megmutatni az esküvőre készülő menyasszonyoknak, ami nem a megszokott. Követtük és figyeltük a világszerte elterjedt újításokat, merészebb ötleteket, amelyek fontos tényezők a divatban és amelyek évekg befolyásolják majd a ruhatervezést, viselést” – nyilatkozta portálunknak Szőcs Ramóna, a Viktora Marriage tulajdonosa.

A kiállítás segít a kiállítóknak felmérni a potenciális piacot és tájékozódni az igények és elvárások terén. A belépés ingyenes volt. Az érdeklődők borkóstolón is részt vehettek, illetve az egyik étterem esküvői menüjét és süteményeit is megkóstolhatták. 

Kapcsolódók

Kimaradt?