Ma van a cappuccino világnapja

Fáradtnak érzi magát, de még a hétvége,  amikor végre kipihenheti magát távolinak tűnik? Igyon meg egy habos cappuccinót és jobb kedve lesz. November 8. ugyanis a cappuccino világnapja.

Mi is a cappuccino? Az egyik legkedveltebb kávéfajta három összetevőből áll, melyek egyenlő arányban vannak benne: presszókávé, forró tej és tejhab. A cappuccino elnevezés eredetére több elmélet is született, a legismertebb szerint a 16. századi kapucinus szerzetesekről kapta a nevét. 

Azt a cappuccino, amelyet ma ismerünk az 1900-as évek elején találták fel Olaszországban, majd a kávégépek 1930-as megjelenésével egyre nőtt a népszerűsége, az 1950-es évekre már az egész világon ismert ital volt. Népszerűségét bizonyítja, hogy már ennek is van világnapja.

A cappucino világnapját nem is lehet másképpen ünnepelni, mint egy finom, habos cappuccinoval. Üljön be a kedvenc kávézójába egyedül vagy a barátaival és fogyasszon el egyet az italból. Vagy éppen megpróbálhatja otthon is elkészíteni, hiszen csak presszókávé, tej és tejhab kell hozzá.  

Kapcsolódók

Kimaradt?