Tíz, könnyen elkészíthető őszi dekoráció

A látványos, őszi színeket otthonunkba is becsempészhetjük egy-egy dekoráció segítségével. Nem kell méregdrága, boltban kapható dísztárgyakat kitenni a lakás különböző pontjaira, hogy őszi hangulat legyen. Egy-egy őszi séta alkalmával begyűjtött levelek és gesztenyék segítségével pénztárcabarát dekorációk születhetnek.

Igyekeztünk olyan ötleteket gyűjteni, melyek egyszerűen elkészíthetők és nem igényelnek különleges alapanyagokat. A gyerekek számára is jó móka lehet egy-egy dísz elkészítése.

A legegyszerűbb dekoráció, ha a dísztököket néhány toboz társaságában behelyezzük egy üvegvázába vagy tárolóba. Ha illatos dekorációt szeretnénk tegyük egy tálba néhány narancsot, fahéjat és tobozt. Egy üveg gyertyatartót nagyszerűen feldobhatunk azzal, ha a gyertya köré pattogtatni való kukorica szemeit szórjuk és átkötjük egy masnival. Ha időnk és türelmünk engedi, akár ilyen látványos képeket is alkothatunk néhány egyszerű alapanyag felhasználásával. Nemcsak faleveleket fűzhetünk fel ágra, hanem illatos narancsszeleteket, vagy akár fahéjat is rákötözhetünk. Bizonyára akad otthon néhány fölösleges befőttesüveg. Ha leáztattuk ezekről a címkéket, ragasszuk rá a faleveleket, kössük át egy madzaggal és tegyünk bele egy teamécsest. Ha egyszerű dekorációt szeretnénk, a gyerekek zsebéből pedig amúgy is gesztenye került elő, tegyük egy üvegvázába egy gyertya társaságában és készen is van. A gesztenyéből nemcsak állatfigurákat készíthetünk, hanem akár ablak- vagy ajtódíszt. Bár a faág rögzítése nem egyszerű feladat, az ötlet nagyon jó. Fűzzük fel a szebbnél szebb leveleket, kössük fel (egy ágra, fogantyúra, szögre) így őszt csempészhetünk otthonunkba. A színes levelekből

Kapcsolódók

Kimaradt?