Hét őszi gasztrotrend

Trendek nemcsak az öltözködésben, lakberendezésben vannak, hanem olykor az étkezési szokásainkat is meghatározzák. A Purewow összegyűjtötte az idei ősz újdonságait.

Az almaszedés és a piték soha nem mennek ki a divatból, ám van néhány újdonság, amelyek feldobhatják az étkezési szokásainkat. Még tart az ősz, érdemes ezeket kipróbálni. 

Vegetáriánus sajttálak

A sajttálakon általában a minőségi sajtok mellé, sonkaszeleteket, némi gyümölcsöt tálalnak. A vegetáriánus étrend népszerűsége miatt egyre elterjedtebbek a gyümölccsel, zöldséggel kiegészített sajttálak. 

Fahéjas tekercs

Ősszel előtérbe kerülnek a fűszeres illatok, így nem csoda, hogy idén trendi lett a fahéjas tekercs. Az otthon is könnyedén elkészíthető, puha, illatos finomság az ősz egyik kedvenc édessége. 

Brandy koktélok

A whiskey koktélok kora leáldozott, mivel a The NoMad borszakértője és csapata megalkotta a Bertoux-t, az első amerikai brandy-t, amely koktélok keverésére is alkalmas. 

Izraeli konyha

Az év elején már előrejelezte a Whole Foods, hogy 2018-ban a gasztronómiában a közelkeletei ételek kerülnek előtérbe, leginkább az izraeli konyha. 

Yerba mate

Ha nem rajongunk, vagy éppen nem tudtuk elkészíteni jól a matcha teát, örülhetünk. A legújabb trend ugyanis már az argentín eredetű ital, a yerba mate, amelynek nincs keserű mellékíze.

Pegán diéta

A legújabb étkezési trend a paleo és a vegán étrend ötvözése, a pegán diéta, amely a növényalapú étkezést, az egészséges zsírok és kevés szénhidrát fogyasztását hangsúlyozza.

Kreatív szívószálak

Mivel a műanyag szívószálakat egyre több étterem és kávézó tiltja ki, ezzel is óvva a környezetet, népszerűvé váltak az alternatív módszerekkel és alapanyagokból előállított szívószálak, mint a papír, fém vagy éppen az ehető. 

Kimaradt?