Hogyan hat a párkapcsolatra a közös pornónézés?

A köztudatban a felnőttfilmek nézése inkább magányos és tabutevékenységnek számít, ám ez nem jelenti azt, hogy párok ne nézhetnének együtt ilyen jellegű videókat. Hogyan hat a párkapcsolatra a közös pornónézés? Erre kereste a választ a Everyday Health Dr. Sandra Leiblum szexuálpszichológus segítségével. 

„Minden azon múlik, mennyire okosan használják a pornót"– állapítja meg Dr. Sandra Leiblum. Az erotikus filmek komoly párkapcsolati problémákat okozhatnak, ha a párok tagjai külön, titokban nézik ezeket. Ebben az esetben a pornó az egyéni kielégülést szolgálja, ezzel szemben, ha a triplaikszes filmeket közösen nézik, az összehozhatja a párokat, felélénkítheti a szexuális életüket, felkeltheti, fokozhatja a vágyat.  

Az egészséges párkapcsolathoz, így a kielégítő szexuális élethez elengedhetetlen a jó kommunikáció. Egy norvég kutatás szerint a közösen pornót néző pároknak kevesebb párkapcsolati problémája van, sokkal nyitottabban beszélnek egymással a szexről, így a szexuális életük is jobb.

A szexuálpszichológus szerint van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni a felnőttfilmek fogyasztása előtt. Ha a pár valamelyik tagja idegenkedik ezektől a filmektől, érdemes előbb egy romantikus filmet nézni, amely erotikus jeleneteket is tartalmaz, majd őszintén megbeszélni, hogyan hatottak a látottak. Fontos tudatosítani, hogy a pornófilmekben szereplő emberek színészek, ezenkívül figyeljünk oda a felnőttfilm kiválasztásakor. 

Dr. Sandra Leiblum összességében elmondta, a közös pornónézés nagyszerű lehetőség a szexuális élet felélénkítésére, a filmben látott pózok kipróbálása változatosságot vihet a kapcsolatba, ám fontos a mértékletesség és a kommunikáció.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?