Öt dolog, amit érdemes ősszel kitakarítani

A takarítás egy végeláthatatlan folyamat, hiszen az a lakás, ahol emberek, esetleg házi állatok élnek, bizony napról napra porosodik, koszolódik. Mindig van mit elpakolni, letörölni, szelektálni, rendszerezni. Évszakváltásokkor azonban ajánlott nagytakarítást végezni és olyan helyeket is kitakarítani, amire máskor nem jutott idő. Hogy otthonát is felkészíthesse a hideg időre, összegyűjtöttük, mit érdemes kitakarítani ősszel.

A nagytakarítást nem kell egy kötelező rossz dologként felfogni, ha valamire nem jut idő, nem gond, ne legyen ettől lelkiismeret-furdalásunk. Sőt, ha beosztjuk a feladatokat egy-egy napra nem is tűnik majd olyan soknak. 

Íróasztal, könyvespolc

Mivel már javában tart az iskola, egyetem előfordulhatot az íróasztalon rendetlenség. Érdemes ilyenkor kicsit átnézni az íróasztalon lévő tárgyakat, mi az amit valóban használunk és mi az ami fölösleges. Rendezett környezetben jobban megy a tanulás is. Portalanítsuk a könyvespolcunkat is, hátha olyan könyvekre bukkanunk, amit szívesen elolvasnánk.

Gardrób

Évszakváltáskor szinte kötelező a ruhásszekrényünk átnézése. Tegyük el a vékony ruhákat, vegyük elő a melegeket, rendszerezzünk és szelektáljunk.

Grillsütő

A grillsütőre ősszel és télen nem lesz szükség, ideje eltenni. Előtte azonban tisztítsuk meg alaposan, így nyáron nem kell majd órákat töltenünk suvickolással a kertiparty előtt.

Fagyasztó

Ne feledkezzünk el a hűtőszekrény és a fagyasztó rendszeres átnézéséről és tisztításáról sem. Nemcsak tiszták lesznek, hanem jobban átlátjuk majd, milyen hozzávalóink vannak.

Fütőtest

A fűtési szezon beindulása előtt érdemes lemosni a fűtőtesteket és ellenőrizni, minden rendben van-e.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?