Káros lehet az egészségre a legújabb gasztrotrend


-A A+

Az egyik legnépszerűbb gasztrotrend a fekete ételek készítése, fagyit, spagettit, macaront, haburgert készítenek így.  A magyarországi Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményt adott ki a fekete fagyi és társai ügyében – szerintük ugyanis ezek akár károsak is lehetnek az egészségre.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új élelmiszer-biztonsági kockázati tényezőként azonosította az úgynevezett fekete élelmiszerek csoportját – közölte a hivatal pénteken honlapján.

A tájékoztatásban kiemelték az utóbbi időben divatos élelmiszerpiaci trendet képvisel a fekete színű élelmiszerek megjelenése, például a fekete fagylalt, fekete pizza.

Hangsúlyozzák, az elfogyasztott aktív szén az emésztőrendszerben nagy hatékonysággal köt meg különböző molekulákat, nemcsak a méreganyagokat, hanem számos, a szervezet számára fontos vegyületet is, például vitaminokat és gyógyszermolekulákat is.

Az aktív szenet tartalmazó élelmiszerek nagy mennyiségű fogyasztása a gyógyszerhatás csökkenése miatt káros lehet a gyógyszerszedőkre, de hosszú távon akár az egészséges embereknél is hiányállapotok kialakulásához vezethet – hívta fel a figyelmet a hatóság.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X