Négy tápláló arcpakolás a hűtőből

Bőrünkre nemcsak nyáron kell odafigyelnünk, hanem ősszel is, a hideg időjárás ugyanis könnyedén kiszáríthatja bőrünket. Érdemes rendszeresen, különböző arcápolókkal, arcmaszkokkal kényeztetni bőrünket. Szerencsére ehhez nem kell a legdrágább kencéket megvásárolni, a hűtőnkben vagy éppen a kamrapolcon is találhatunk néhány alapanyagot, amellyel táplálhatjuk arcbőrünket. 

Öt olyan arcmaszkot ajánlunk, amelyek hozzávalói a legtöbb konyhában megtalálhatók. Az elkészítésük nagyon egyszerű: elég csak összekeverni az alapanyagokat, és a keveréket felvinni a jól megtisztított bőrre. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a hozzávalók minőségi alapanyagok legyenek. 

Sütőtökös arcpakolás: 1 evőkanál sütőtökpüré, 1 kiskanál méz, 1 kiskanál almaecet. 10-15 percig hagyjuk az arcunkon, majd langyos vízzel mossuk le. Az A- és C-vitaminnak, valamint a cinknek köszönhetően ragyogóvá varázsolja a bőrt.

Padlizsános arcmaszk: néhány kocka főtt padlizsán, pár kanál joghurt. Nyomkodjuk össze a padlizsánt, majd a keveréket kenjük az arcunkra és hagyjuk 20 percig hatni. Ez a maszk felfrissíti a száraz és fáradt bőrt. 

Almás arcpakolás: 1 alma, 1 kiskanál méz. Pürésítsük le az almát, adjuk hozzá a mézet és kenjük az arcunkra. 20-30 perc múlva puha és hidratált lesz a bőrünk. 

Sárgarépás arcmaszk: 1 tojássárgája, 1 evőkanál zabliszt, 2 sárgarépa. Reszeljük le a sárgarépát és adjuk hozzá a tojássárgáját és a zablisztet, majd vigyük fel az arcunkra. A hozzávalókban lévő tápanyagoknak köszönhetően frissé varázsolja a bőrt. 

 

 

Kimaradt?