Ezzel a trükkel szagtalaníthatja hűtőjét

A hűtő a háztartások szinte elengedhetetlen készüléke, így fontos, hogy tisztán tartsuk. Ha kinyitva a hűtő ajtaját kellemetlen szag csapja meg az orrunkat, érdemes átnézni az élelmiszereket és egy trükkel semlegesíteni a szagokat. 

Egy telipakolt hűtőben könnyedén "elbújhat" egy-egy élelmiszer, ami ha elkezd megromolni, nem áraszt kellemes illatot. Érdemes a heti bevásárlások előtt átnézni a hűtőszekrényt, így nemcsak jobban átlátjuk, mi hiányzik, hanem a romlott élelmiszereket is kidobhatjuk. Azokat az ételeket, amelyek szavatossága hamarosan lejár ajánlott a hűtő egy jól látható helyére tenni, hogy mielőbb elfogyasszuk.

Ha azonban a kellemetlen szag nem múlik a hűtő elpakolása után sem, be kell vetnünk egy trükköt. Szerencsére a hozzávalók a legtöbb háztartásban megtalálhatók, így nem kell a boltba rohangálni. Tegyünk egyszerűen egy sütőpapírt a hűtő ajtajára szórjuk meg szódabikarbónával, kávéval, esetleg macskaalommal, csukjuk be az ajót és hagyjuk így egy napig. Ez idő alatt eltűnnek a kellemetlen szagok.  

 

Kimaradt?