Hányszor kell hetente edzeni?

Az egészséges életmód szerves részét képezi a rendszeres testmozgás. Bár egy háromperces edzés is lehet hatékony, de a látványos eredmény eléréséhez gyakrabban kell időt szakítsunk a mozgásra. Az Insider Jillian Michaelst faggatta ki arról, heti hány alkalommal kell edzeni. 

Jillian Michaels személyi edző szerint a látványos eredmény érdekében heti négyszer ajánlott edzeni, de nagyon fontos a szünetek betartása, hiszen az izmoknak idő kell a regenerálódáshoz. Ha ezt nem tartjuk be komoly sportsérüléseket szerezhetünk.

A szakértő egyébként az izmokat aszerint kategorizálja, hogy edzés közben toló vagy húzó mozdulatokat végez-e. A két izomcsoport edzésére két-két napot szán. A hetet a toló mozdulatokkal, azaz a mellizmok, váll és a tricepsz erősítésével kezdi, kedden pedig a húzó izmok csoportjába tartozó bicepszet, hátat, feneket és combfeszesítő izmokat edzi. A szerdai pihenőnap után csütörtökön jöhetnek a tolóizmok, pénteken pedig a húzóizmok megdolgoztatásával zárja a heti edzést.

A személyi edző szerint ez az edzésterv elég hatékony ahhoz, hogy látványos eredményt érhessünk el, ugyanakkor a különböző izomcsoportoknak van elég idejük megpihenni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?