Kutatók megállapították, heti hány szeretkezés az ideális

Több mint 55 ezer ember adatait vizsgálták a kínai Szecsuan Egyetem kutatói, hogy megállapítsák, heti hány szeretkezés az ideális. Emellett az is kiderült, milyen tényezők növelik a prosztatarák kialakulásának kockázatát. A Journal of Sexual Medicine-ben publikált tanulmányt a The Sun ismertette röviden. 

A kutatók arra jutottak, hogy a megfelelő mennyiségű szex heti 2-4 alkalmat jelent. A prosztatarák kialakulásának kockázata a gyakori szeretkezések miatt csökkenni, majd ismét növekedni kezd, de a heti 2-4 alkalom esetén 10 százalékkal kisebb volt a kockázat. Nemcsak a megfelelő mennyiségű szeretkezés, de az önkielégítés is hasonló mértékben csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát.

A kínai egyetem tudósai azt is megállapították, hogy a prosztatarák kockázata növekszik a gyakoribb szex, a partnerek nagy száma és a korai szüzességvesztés függvényében. A kutatás vezetője, Dr. Jian Zhongyu szerint a kevés szexuális partner, a szüzesség idősebb korban való elvesztése és a megfelelő mennyiségű szeretkezés a prosztatarák kockázatának jelentős csökkenését idézi elő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?