Így válasszon érett sárgadinnyét

Ahogy a görögdinnye vásárlásánál, úgy a sárgadinnyénél sem tudhatjuk biztosan, jót választottunk-e. Hogy mégis könnyebb legyen a döntés, a magyarmezogazdasag.hu összeszedett néhány tippet.

A sárgadinnye színe és héja sajnos nem az érettség fokáról árulkodik, hanem csupán a fajtájáról, éppen ezért nem elég a színe alapján dönteni. A dinnye bibepontját kell megvizsgálni, ami a szárral szembeni oldalon van. Ha ez egy kicsit puha, már elég érett a gyümölcs. További árulkodó jel lehet a dinnye szára, ami ha könnyen elválik a gyümölcsről megérett már a dinnye. Ha tehát a boltban vagy a piacon olyan dinnyét találunk, amin megmaradt a szár egy része, tudhatjuk, még nem teljesen érett. Biztosan érett már a dinnye akkor, ha édes, kellemes illatot áraszt.  A gyümölcs méretére is érdemes odafigyelni vásárláskor, szakértők szerint ugyanis a közepes méretű sárgadinnye a legfinomabb.

Nem kell megijednünk, ha mégis rosszul választottunk és kevésbé édes dinnyét vittünk haza. A sárgadinnye leszedés után is érik, így szobahőmérsékleten alig néhány nap alatt még beérhet. Vigyázni kell viszont, mert ilyen esetben rövidebb ideig tárolhatók.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?