Ilyen intim szőrzet javasolt az orvosok szerint

Bár ez a kérdés teljesen egyénfüggő, egészségügyi szempontból nem mindegy, milyen intim szőrzettel rendelkezünk. A Health áltak kérdezett nőgyógyászok nem javasolják a borotválását.

7500 férfi és nő vett részt abban a 2016-os kutatásban, melynek eredményeképpen megállapították: az intim szőrzet csökkenésével nő a szexuális úton terjedő betegségek (HPV, herpesz, gonorrea, klamídia) kialakulásának veszélye. A kutatók a szexuális partnerek számát is figyelembe vették az adatok elemzésekor, így nem állítható, hogy az intim szőrzetükre kevés figyelmet fordító emberek a szexet is mellőzték. 

„Az intim tájékon lévő bőr nagyon érzékeny” – állítja a Dr. Domnica Moore nőgyógyász. A szőrzet megvédi a bőrt és a nemi szerveket a fertőzésektől, irritációtól, eltávolítása ezért nem javallott. Egyetért ezzel a Health által megkérdezett másik orvos, Dr. Mary Jane Minkin is, aki szerint a téma még további kutatásokat igényel. 

A nőgyógyászok szerint nem kell félni a tetvektől, amelyek kedvelik ugyan a dús szőrzetet, de rendszeres tisztálkodás esetén nem kell tartani tőlük. Ha mégis zavarna minket a dús szőrzet, az orvosok a visszavágás vagy a ritkítás módszerét javasolják a teljes eltávolítás helyett.

 

Kimaradt?