Ezért tegyen aprót a mélyhűtőbe, ha nyaralni indul

Bár a tartalékpénzünknek találunk jobb helyet is a mélyhűtőnél, egy aprópénzt mégis érdemes betenni oda, különösen nyaralás ideje alatt. Ezt tanácsolja a Dívány cikkében az egyik háztartási eszközöket gyártó cég termékmenedzsere, aki a dolog miértjét is elmagyarázza. 

Képzeljük el, hogy mialatt nyaralunk, otthonunkban áramkimaradás történik, így a leolvadt hűtőnk elárasztja a konyhát, majd ha újra áram alá kerül visszahűti, visszafagyasztja az élelmiszereket. Mi erről mit sem tudunk, így idővel elfogyasztjuk az amúgy kidobandó ételeket. 

A helyzet megelőzésére két megoldás javasolt, hacsak nem rendelkezünk okoshűtővel, ami áramkimaradás esetén okostelefonunkon jelezné azt. Az egyik lehetőség, ha a nyaralás előtt elfogyasztjuk, ami a hűtőben van, kitakarítjuk a készüléket és teljesen áramtalanítjuk. Persze nem könnyű minden élelmiszert felélni, de kis tervezéssel akár sikerülthet is. Az utazás előtt ne vásároljunk sokat, igyekezzünk a hűtőnkben, konyhánkban lévő alapanyagokból főzni. De jótékonykodással, vagy éppen barátok, kollégák meghívásával is csökkenthetjük a hűtőnk tartalmát. Így nem kell az esetlegesen bebüdösött hűtő és a megromlott ételek miatt fájjon a fejünk. 

A másik megoldás egy kicsit trükkösebb, bár a konyha eláztatását nem oldja meg. Egy magas falú, fagyálló edénybe töltsünk vizet és tegyük a fagyasztóba. Amint megfagyott a víz, tegyünk a tetejére egy pénzérmét és az edényt tegyük vissza, arra az időre, amíg nyaralunk. Ha hazaértünk és az aprópénz még ugyanott van, nem kell aggódnunk. Ha viszont az érme az edény alján vagy közepén van, tudhatjuk, hogy a víz kiengedett majd újra visszafagyott, így a hűtőben tárolt élelmiszerek fogyasztása már nem javasolt.  

 

Kimaradt?