Címke: román-magyar mérk?zés

 • Törölték a magyargyalázó román ultrák Facebook-oldalát

  A Facebook törölte annak a román ultracsoportnak az oldalát, amelyik magyargyalázó pólókat árúsított a szeptemberi magyar-román futball-Eb-selejtező előtt – írja az Index.

 • Eb-selejtező: a románokra könnyű, a magyarokra nehezebb meccs vár

  A magyar és román érdekeltségű csoportban akár teljesen kettészakadhat a mezőny a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi, ötödik fordulója után.

 • FIFA-ranglista: 2-2 helyet javított a román és a magyar válogatott

  A román és a magyar válogatott februári helyzetéhez képest két-két pozíciót javítva a 14. illetve 46. helyet foglalja el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján.

 • Női kézi Eb: a pocsékul hajrázó magyarok kikaptak a spanyoloktól

  Az utolsó négy percben gól nélkül maradó magyar válogatott 27-26-ra kikapott a spanyol csapattól a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság győri csoportzárásán, így a lehetséges négy pontból kettőt visz magával a szombaton kezdődő debreceni középdöntőbe.

 • Kiverték a magyarok a vízilabdát a románok fejéből

  A férfi vízilabda-világliga selejtezőjének európai zónájában a magyar válogatott Miskolcon tíz góllal nyert a tartalékos felállásban játszó Románia ellen.

 • Az UEFA a magyarokat is szektorbezárással büntette

  Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi és etikai bizottsága döntött az október 11-i Románia–Magyarország mérkőzésen történt szurkolói rendontások ügyében. A szövetség határozatának értelmében a magyar válogatott a románhoz hasonlóan részleges stadionbezárást és pénzbüntetést kapott.

 • A héten nem várható fegyelmi döntés a román-magyar meccs ügyében

  A korábban jelzettől eltérően a héten nem várható döntés az Európai Labdarúgó Szövetségben (UEFA) az október 11-én lejátszott román-magyar Európa-bajnoki selejtezőn történ rendbontások ügyében. A fegyelmi bizottság eredetileg csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját, döntését pedig ezen a héten hozta volna nyilvánosságra.

 • Dögöljön meg a szomszéd kecskéje is?

  A félbeszakadt szerb-albán meccs ügyében pénteken, a bukaresti román-magyar mérkőzésen történtekkel kapcsolatban csak hétfőn ad ki hivatalos közleményt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA). A szervezet fegyelmi bizottsága csütörtökön zárt ajtók mögött tárgyalja a két ügyet és az érintett szövetségeknek azonnal megküldi a döntését.

 • Nyilasi: majdnem összevertek minket a gyűlölködő románok

  „Felugrottunk mindannyian a kispadon, a románok pedig majdnem összevertek hatunkat" - így idézte fel Nyilasi Tibor a Sport TV stúdiójában, mi történt Bukarestben, Szalai Ádám meg nem adott góljánál a kispadján. Dárdai Pál stábjának tagja hozzátette, olyan gyűlölködést életében még nem tapasztalt soha közönségtől, mint Romániában, és úgy vont mérleget a két találkozóról, hogy a magyar foci némi levegőhöz jutott.

   

 • Bepanaszolták az UEFÁ-nál a magyarzászló-égető románokat

  Levélben panaszolta be az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Magyar Lelátó sportmagazin a Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) a román-magyar Eb-selejtezőn történtek miatt, ahol - mint írják - „a hazai szurkolók meggyalázták a magyar himnuszt, zászlókat égettek, rasszista mondatokat skandáltak”.

 • Bölöni visszaadná Budapesten a magyaroknak a „kölcsönkenyeret”

  Visszaadná Budapesten a magyaroknak a „kölcsönkenyeret” Bölöni László, amennyiben a román válogatott éléről elkívánkozó Victor Pițurcă helyére őt nevezné ki a Román Labdarúgó Szövetség (FRF). A marosvásárhelyi szakember egy ponttal számol a két ország fociválogatottjának visszavágóján.

 • Ököllel ütötték a drukkereket a román-magyar mérkőzésen (GALÉRIA)

  A döntetlennel záruló szombat esti román-magyar mérkőzésen a hazaiak drukkerei már a kezdőrúgás után elkezdtek petárdákkal dobálni, ezt pedig a biztonsági nem nézték jó szemmel, és ököllel támadtak a román szurkolókra.

 • Dárdai: hosszú évek után sikerül pontot rabolni Bukarestből

  Tapssal fogadták a magyar újságírók Dárdai Pált, a magyar válogatott szövetségi kapitányát a Románia elleni 1-1-es döntetlent követő sajtótájékoztatón. A magyar szakember büszke tanítványaira, hiszen - mint mondta - a magyar válogatott évek óta nem távozott ponttal Bukarestből, gólt sem szerzett, sőt még gólhelyzete sem volt.

 • Sepsiszentgyörgyön csak a sörök lassúsága okozott gondot

  Várjuk, hogy elinduljanak a buszok – mondta el fél 10-kor maszol.ro-nak az az erdélyi fiatalember, aki a magyar szurkolókkal együtt utazik le Sepsiszentgyörgyről Bukarestbe a román-magyar Eb-selejtezőre. Beszámolója szerint az éjszaka viszonylag nyugodalmasan telt a háromszéki megyeszékhelyen, ő személy szerint nem látott vagy hallott semmilyen balhéról. „Csak azért volt egy kis feszültség, mert lassan jöttek a sörök” – toldotta meg „beépített ügynökünk”.

 • Elindult Bukarestbe a magyar szurkolói vonat (FOTÓ)

  Görögtüzek füstjében elindult péntek délután a magyar szurkolókat szállító vonat Bukarestbe, a Románia elleni labdarúgó Eb-selejtező helyszínére.  

 • Petárda robbant egy magyar drukker kezében

  Balesetet szenvedett az egyik magyar szurkoló, aki Bukarestbe utazott volna a magyar labdarúgó-válogatott szombati Európa-bajnoki-selejtezőjére – írja a blikk.hu, amely fotót is közöl a szerencsétlenül járt drukkerről.

 • Elrendelték a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét

  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román-magyar labdarúgó-mérkőzés miatt - közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

 • Vajon mitől lett olyan „hihetetlenül nyugodt” Dárdai Pál?

  A magyar labdarúgó-válogatott péntek délelőtt utazott Bukarestbe. Az elutazás előtt a reptéren sajtótájékoztatót tartott a csapat.

 • Így püfölik máris a magyar focistákat Bukarestben (FOTÓ)

  Romániában a jelek szerint néha túlzásba viszik a hangolást a sportmérkőzésekre, erről tanúskodik az egyik portál által közölt fénykép.

 • Ez lesz a magyar ultrák felszerelése Bukarestben

  Internetes oldalukon kaptak instrukciókat a magyar ultrák arra, hogy mit vigyenek magukkal a szombati bukaresti román-magyar labdarúgó mérkőzésre: fekete pólót, fogvédőt, símaszkot és úszószemüveget.