Címke: humanitárius segély

 • Több mint 130 millió embernek van szüksége humanitárius segítségre

  Idén 42 ország 132 millió lakosának van szüksége humanitárius segítségre, és bár a támogatások növekedtek, az ENSZ nem tud mindenkihez elérni – összegezhető a szervezet 2019-es Globális Humanitárius Áttekintése.

 • Jelentős támogatást nyújt Ukrajnának az EU

  Az Európai Unió további 4 millió eurót különített el, hogy folytassa Kelet-Ukrajnában a humanitárius segítségnyújtást a tél kezdetén. Ezzel a 2014 óta Ukrajnának nyújtott humanitárius támogatás 116 millió euróra nőtt - közölte az uniós bizottság csütörtökön.

 • Már októberben elindulhat Olaszország humanitárius beavatkozásra Líbiában

  Már októberben elindulhat az olasz kormány Líbiában tervezett humanitárius beavatkozása - nyilatkozott Mario Giro olasz külügyminiszter-helyettes, miután a kormány egyeztetett több mint húsz olaszországi nemkormányzati szervezettel (NGO) a műveletről. 

 • Dél-Korea humanitárius segélyt küld Észak-Koreának

  Dél-Korea csütörtökön jóváhagyta azt a tervet, amelynek értelmében 8 millió dollár értékben humanitárius segélyt küld Észak-Koreának - jelentette a déli Yonhap hírügynökség.

   

 • Az USA húszmillió dollárral segíti a menekültválság enyhítését

  Az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy húszmillió dollárt adományoz az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, a nemzetközi vöröskeresztnek és az ENSZ Népesedési Alapjának, hogy védelmet, szállást és más életmentő segítséget biztosíthasson a menekülteknek szerte Európában, valamint Törökország nyugati részén. 

 • A migránsok gyermekeinek integrációját sürgeti az EU

  Az Európai Parlament strasbourg-i plenáris ülésén csütörtökön megszavazott állásfoglalásában arra kérte a tagállamokat, támogassák az Európai Bizottság javaslatát, amely szerint az Európai Unió a humanitárius segélyek négy százalékát fordítsa a veszélyhelyzetben és elhúzódó válságokban élő gyerekek oktatására