Címke: Versünnep

 • Változatos versünnep Csíkszeredában

  Spárgára fűzött költemények és sok szavalat – ez jellemzi a Magyar Költészet Napját Csíkszeredában. Az éppen most zajló esti gálát megelőző eseményeket foglaltuk össze.

   

 • Öt erdélyi versenyző vesz részt a 2017-es Versünnep Fesztivál döntőjében

  Kevesen jelentkeztek a Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntőjébe, de színvonalas volt a mezőny a zsűri szerint.

 • Ismét Marosvásárhelyen szervezik meg a Versünnep erdélyi elődöntőjét

  Március 16-án, csütörtökön 16 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében szervezik meg a Versünnep erdélyi elődöntőjét. 

 • Hárman jutottak tovább Marosvásárhelyen a Versünnep döntőjébe

  Költők és jeles történelmi események emlékét idézték a Versünnep Fesztivál 2016-os erdélyi elődöntőjén, melyre idén is a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében került sor. Ebben az évben Tóth Árpád születésének 130. évfordulója, Pilinszky János születésének 95. és halálának 35. évfordulója, Babits Mihály halálának 75. évfordulója valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója emlékére szervezték a rendezvénysorozatot.

 • Ismert nevek a Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntőjében

  A hivatásos előadóművészek, illetve a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt Versünnep Fesztivál 2016-os erdélyi elődöntőjére újra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban kerül sor. 

 • Marosvásárhelyen tartják a Versünnep fesztivál elődöntőjét

  Április 10-én, Budapesten, a Nemzeti Színházban kerül sor a Versünnep Fesztivál döntőjére. Azt megelőzően, márciusban elődöntőket szerveznek Magyarországon, valamint a határain túli magyar vidékeken. Március 24-én a Versünnep fesztivál erdélyi elődöntőjének újra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ad otthont. 

 • Három győztese van a marosvásárhelyi Versünnepnek

  A költészet igazi ünnepévé vált a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében lezajlott 10. jubileumi Versünnep Fesztivál erdélyi elődöntője, melyen színművészek, egyetemi hallgatók és egy hangszeres ének-együttes vettek részt, akik az előadott vers, valamint az énekelt vers és megzenésítés kategóriákban mutatkoztak be a verskedvelő közönségnek.