Címke: Venezuela

 • Ismét sötétbe borult Venezuela

  Venezuela csaknem egésze sötétségbe borult egy újabb áramkimaradás során, az ország területének 88 százalékában, 23 államból 18-ban tapasztaltak áramkimaradást.

 • New Yorkban vádat emeltek a venezuelai alelnök ellen

  New Yorkban vádat emeltek Tareck El Aissami venezuelai alelnök és ipari miniszter ellen – jelentette be manhattani államügyészség.

 • Áram nélkül maradt majdnem egész Venezuela

  Áram nélkül maradt csütörtök késő délutántól Venezuela nagy része. A szolgáltató hatóságok állítása szerint szabotázs okozta az áramszünetet.

 • Kitoloncolnak egy amerikai újságírót Venezuelából

  A venezuelai katonai elhárítás vett őrizetbe helyi idő szerint szerda hajnalban egy amerikai újságírót Caracasban venezuelai asszisztensével együtt – közölte csütörtökön a helyi újságíró-szervezet vezetője. Egyik amerikai munkaadója szerda este arról számolt be, hogy az amerikai újságíró kiszabadult, és kitoloncolják az országból.

 • Visszatért Venezuelába az önjelölt elnök

  Megérkezett hétfőn a venezuelai fővároshoz, Caracashoz közeli Simón Bolívar nemzetközi repülőtérre az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető, akit civilek és a nemzetközi közösség képviselői fogadtak érkezésekor.

 • Venezuela: a legfelsőbb bíróság dönt majd Guaidó sorsáról

  A venezuelai legfelsőbb bíróság fog dönteni a magát ideiglenes elnökké nyilvánító Juan Guaidó sorsáról, miután Kolumbiából visszatér hazájába – jelentette ki Samuel Moncada venezuelai ENSZ-nagykövet csütörtökön.

 • Halálos fenyegetéseket kapott Juan Guaidó

  Halálos fenyegetéseket kapott az önmagát Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető – közölte hétfőn bogotái ülésén a 14 amerikai országot tömörítő limai csoport.

 • Összeesküvéssel vádolnak és kiutasítottak öt EP-képviselőt Venezuelából

  A venezuelai hatóságok vasárnap megtiltották az Európai Parlament öt képviselőjének beutazását, azzal vádolva az Európai Néppárt (EPP) tagjait, hogy "összeesküvési szándékkal" érkeztek a latin-amerikai országba.

 • Venezuela: Guaidó az állami olajvállalat pénzeit térítette el

  Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető újabb lépést tett szerdán Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök hatalmának aláásására: lecserélte a PDVSA állami olajipari vállalat egyesült államokbeli leányvállalatának, a Citgónak a vezetését, hogy ezáltal megfossza az államot olajbevételeitől, és reménybeli saját kormányának teremtsen anyagi alapot.

 • Bejutott Venezuelába az első segélyszállítmány

  A venezuelai ellenzék első embere hétfőn közölte, hogy csapatának sikerült bejuttatnia az országba az első segélyszállítmányt, amelyet már át is adtak orvosoknak.