Címke: UNITER-gála

 • UNITER-gála: kórusban énekelték a díjazott függetlenek, hogy a kormány pénzt von el a kultúrától

  A kolozsvári Reactor független színházi társulat kórusban adott hangot nemtetszésének a hétfő esti UNITER-gálán.

 • FRISSÍTVE - 26. UNITER-gála: Bogdán Zsolt a legjobb férfi mellékszereplő

  A Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze, Bogdán Zsolt kapta hétfő este a legjobb férfi mellékszereplőnek járó UNITER-díjat a Gyulafehérváron szervezett gálán. 

 • Gyulafehérváron tarják idén az UNITER-gálát

  Az ünnepi díjkiosztót május 7-én szervezik meg a gyulafehérvári várban, az érseki székesegyház közelében erre az alkalomra felállítandó pavilonban.

 • Négy UNITER-díjra jelölték a kolozsvári színház előadását

  Négy kategóriában jelölte díjra a Román Színházi Szövetség (UNITER) a kolozsvári színház Angyalok Amerikában című kétestés előadását.

 • UNITER-gála: a Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb rendezés

  A Kolozsvári Állami Magyar Színház A mélyben című előadása nyerte el a legjobb rendezés díját a hétfő este megtartott UNITER-gálán. A legjobb előadás díját a Bukaresti Metropolis Színház Amadeus előadása nyerte.

 • UNITER-gála: Bocsárdi-rendezésű előadás kapta a nagydíjat

  A Bocsárdi László rendezésűTadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk című, román nyelvű darab nyerte el a fődíjat hétfő este a Nagyváradon tartott UNITER-gálán.

 • UNITER-díjas lehet A nyugalom, B. Fülöp Erzsébet és Bocsárdi László

  Közzétette a Romániai Színházi Szövetség (UNITER) a legmagasabb szintű romániai színházi elismerés idei várományosait. 

 • Nem sok magyar díjazott lesz az idei UNITER-gálán

  Mindössze egy magyar nyelvű előadás és egyetlen magyar színész található idén az UNITER-jelöltek sorában. Radu Nica a legjobb rendezésért van versenyben a Futótűz című produkcióért, amelyet a temesvári magyar színháznál rendezett, Berekméri Katalin pedig Az ördög próbája című marosvásárhelyi előadásban nyújtott alakításával érdemelte ki a jelölést. Labancz Klára díszlettervező életműdíjat kap. Az UNITER (Romániai Színházak Szövetsége)  május 25-ére tervezte be az ünnepélyes díjátadó gálát. 

 • UNITER gála: „terápia” Marosvásárhelyen

  Kék, rózsaszín, lila, fehér fényben pompázott hétfőn este a Kultúrpalota, bent is égett az összes lámpa, megvilágítva fénylett minden apró részlete. A bejárat előtt már este nyolckor nagy volt a nyüzsgés, elegáns hölgyek és urak beszélgettek, BMW márkájú és számtáblájú gépkocsikból szálltak ki a meghívottak, mindenki mosolygott, örült – ahogy az est végén Gáspárik Attila megjegyezte: terápia értéke volt az UNITER gálának itt Marosvásárhelyen, ugyanis olyan emberek ültek egymás mellett a teremben, akik néhány nappal korábban nem is hitték volna, hogy együtt nevetnek, örvendenek.

 • UNITER: kolozsvári előadás a legjobb

  A Kolozsvári Állami Magyar Színház "Viktor, avagy a gyermekuralom" című produkciója kapta a Legjobb Előadás díját a Román Színházi Szövetség díjkiosztó gáláján Marosvásárhelyen.  A sepsiszentgyörgyi Tamás Áron Színház Hamletjét színre vivő Bocsárdi László lett a legjobb rendező, Bartha József képzőművész pedig a legjobb díszletervező.

 • Szombaton játsszák az ország legjobb előadását

  Szombaton, május 3-án tekinthető meg legközelebb a Silviu Purcărete által rendezett Viktor, avagy a gyermekuralom című produkció, amely hétfőn elnyerte a legjobb előadásnak járó UNITER-díjat. A romániai színházi élet legrangosabb elismerését kiérdemlő produkciót a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagyszínpadán kialakított stúdiótérben nézhetik meg az érdeklődők szombaton este 8-tól. 

 • Gáspárik: a színházi életben nem vagyunk kisebbségben

  Mint arról már korábban beszámoltunk, idén Marosvásárhely ad otthont a legnagyobb romániai színházi eseménynek, az UNITER díjkiosztó gálájának. Gáspárik Attilát, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatóját az április28-ára tervezett nagyszabású rendezvény előkészületeiről, magyar és román színházi életről faggattuk.