Címke: Nemzeti Vágta

 • Temerin lovasa nyerte a 12. Nemzeti Vágtát

  Nagy Arnold, Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 12. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta

  Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával megkezdődött szombaton a 12. Nemzeti Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.

 • Szombaton kezdődik a Nemzeti Vágta

  Kovászna, Farkaslaka és Előpatak képviselői is nyeregbe szállhatnak a Hősök terén.  

 • Tudta nélkül doppingolta valaki Kolumbán Örs István lovát?

  A család és Sepsiszentgyörgy önkörmányzata is tagadja a vádakat és idegenkezűséget lát a dolog mögött.

 • Doppingolt lóval nyerte a Kishuszár Vágtát Sepsiszentgyörgy lovasa

  Óriási szégyenfolt esett Székelyföldön!

 • Megkezdődött a Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén

  Hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versengő 72 település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével szombaton megkezdődött a 10. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán. 

 • Füzér lovasa nyerte a 9. Nemzeti Vágtát

  Kun Ferenc, Füzér lovasa Colonia Victoria nevű lován nyerte a 9. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén.

 • Megkezdődött a Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén

   A Hősök emlékkövének megkoszorúzásával, a versenyző 71 település lovasának ünnepélyes fogadalomtételével és történelmi lovas felvonulással megkezdődött a 9. Nemzeti Vágta szombaton Budapesten, a Hősök tere körül kialakított speciális versenypályán.

   

 • Kisorsolták a kilencedik Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

  Kisorsolták a kilencedik Nemzeti Vágta előfutamain versenyző 71 település sorrendjét, amely alapján lovasok és lovaik rajthoz állhatnak szeptember 17-én Budapesten, a Hősök terén.

 • Két évig eltiltották a Nemzeti Vágtáról a doppingoló gyergyószárhegyieket

  A Székely Vágtán Gyergyószárhegy színében versenyző Fazakas Géza - a 2015. évi Székely Vágta nyertese - által lovagolt Gamma nevű lóból vett doppingminta pozitívnak bizonyult, közlik a www.vagta.hu oldalon a Nemzeti Vágta szervezői, akik egy ideig lovast, lovat és települést is eltiltották a budapesti rendezvényen való versenyzéstől.

 • Ismét a My Boy Mennydörgés nyerte a Nemzeti Vágtát

  Németh János, Baja lovasa nyerte My Boy Mennydörgés nevű lován a 8. Nemzet Vágta döntőjét vasárnap a fővárosi Hősök terén. A lovas a döntőben Csetény, Döge, Tata és Zirc versenyzőjét utasította maga mögé.

 • Nemzeti Vágta: két székely lovas a középdöntőben

  Két székely lovas jutott a Nemzeti Vágta vasárnapi középdöntőjébe, hasonló eredményt még nem értek el a Székely Vágta indulói a Nemzeti Vágtán. A gyergyószárhegyi Fazakas Géza Gammával, a sepsiszentgyörgyi Jákó Ferenc Ditóval aratott győzelmet az előfutamokban. A székely lovasok jó időt futottak, a mezőny viszont nagyon erős.

 • Megkezdődött a Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén

  A versenyző 72 település lovasának ünnepélyes fogadalomtételével és a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával ünnepélyesen megnyitották szombat délelőtt a 8. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén kialakított speciális versenypályán.

 • Három székely lovas áll rajthoz a 8. Nemzeti Vágtán

  Szeptember 18-20-a között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a budapesti Hősök terén a Nemzeti Vágtát, a magyarság legnagyobb modern kori lovas ünnepét. Öt éve székely lovasok is erősítik a mezőnyt, a Székely Vágta első két helyezettje, Gyergyószárhely és Lemhény képviselője, valamint elővágta-szervezőként Sepsiszentgyörgy lovasa is rajthoz áll.

   

 • Székelyek is versenyeznek a Nemzeti Vágtán

  A rangos galoppversenyt szeptember 19-21. között tartják Budapesten, a Hősök terén.

 • Nemzeti Vágta: nem lesz a döntőben székely lovas

  Egy lóhosszal maradt le a döntőről Bagoly Szabolcs és Alkony. A sepsiszentgyörgyi lovast az utolsó félkörben sikerült megelőznie Baja versenyzőjének, Németh Jánosnak. A székelyföldi induló így is szépen szerepelt, második helyen végzett a középdöntő ötödik futamában.

 • Székely versenyző a Nemzeti Vágta középdöntőjében

  Székelyföldi lovas jutott a Nemzeti Vágta középfutamaiba, a sepsiszentgyörgyi Bagoly Szabolcs és Alkony lova futamgyőztesként értek célba a szombati előfutamokon. Csíkszentkirály indulója sokáig második helyét tartotta a tizedik előfutamban, azonban az utolsó másfél körnél lova elfáradt, és feladta a versenyt.

 • Nagy pompával kezdődött el a III. Székely Vágta

  Háromszék legrangosabb éves eseményét, a Székely Vágtát szombaton, nagy pompával nyitották meg: a versenypályán díszmenetben lovagoltak végig a huszárok a Vágta saját lobogójával, a székely zászlóval, az 1848-as, az Európai Unió, valamint a résztvevő országok jelképeivel. Őket követték lovas kocsin a szervezők.