Címke: Ebola-járvány

 • Ismét tombol az ebolajárvány Kongóban

  A Kongói Demokratikus Köztársaságot sújtó mostani ebolajárvány a legsúlyosabb az ország történetében 319 megerősített, illetve valószínűsíthető megbetegedéssel – közölte Oly Ilunga Kalenga, a közép-afrikai ország egészségügyi minisztere szombaton.

 • Az Ebola után a sárgalázjárvány fenyegeti a világot

  A sárgalázjárvány, amely Közép-Afrikában már több száz halálos áldozatot szedett, az elindított nagyszabású oltási program ellenére világméretűvé válhat - figyelmeztetett kedden a Save the Children nemzetközi gyermekjóléti segélyszervezet.

   

 • Feltámadt az ebola Sierra Leonéban

  Újabb holttestben azonosították az ebolavírust Sierra Leonéban - közölte csütörtök este a helyi ebolaközpont szóvivője a BBC-vel.

   

 • New Yorkban pozitív lett a tesztje egy Afrikában járt orvosnak

  A hatóságok szerint pozitív lett az Ebola-vírusra elvégzett tesztje az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egy nemrég Nyugat-Afrikában járt amerikai orvosának, aki csütörtökön került kórházba New Yorkban.

 • Észak-Korea bezárkózik az ebola miatt

  Péntektől nem engednek be turistákat Észak-Koreába. Az ebolajárvány miatt döntöttek így. Csak a hivatalos és üzleti ügyekben járókat engedik be.

 • Közelíti az ötezret az ebola áldozatainak száma

  Közel négyezer-kilencszáz ember halt már meg az elsősorban Nyugat-Afrikában pusztító ebolajárványban - tudatta szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO). 

 • Ebola: megkezdték az ellenőrzéseket a csehországi repülőtereken

  A csehországi nemzetközi repülőtereken az ebolafertőzés veszélye miatt kedd reggeltől ellenőrzik a külföldről érkező összes utast. Az intézkedést a cseh nemzetbiztonsági tanács hozta a múlt héten.

   

 • Ebolajárvány: nem sokat segít a reptéri szűrés

  Alig jelentene további előnyt az ebolajárvány megállításában a Nyugat-Afrikából érkezők repülőtéri szűrése - derült ki egy új tanulmányból.

 • Nem engednék haza vakációzni a Debrecenben tanuló afrikai diákokat

  Az ebolajárvány terjedésére tekintettel arra kérik a Debreceni Egyetemen (DE) tanuló afrikai diákokat, hogy a közelgő őszi, illetve téli szünetben ne utazzanak haza, maradjanak Magyarországon - közölte rendkívüli sajtótájékoztatón pénteken az egyetem rektora.

   

 • Teljes kórházi emelettel készült fel Bukarest az ebola-járványra

  A bukaresti Matei Balş Intézet egy teljes emeletét rendezték át úgy, hogy Ebola-fertőzés esetén elszigetelést biztosítson. Az intézetben 15 ágyat és egy saját labort különítettek el erre a célra.

 • Kína kísérleti ebolagyógyszert küld Afrikába

  Több ezer adag kísérleti státusban lévő ebolagyógyszert küldött Afrikába a szert kifejlesztő kínai cég, amelynek reményei szerint a gyógyszer a sikeres klinikai kísérletek után megoldást is jelenthet a vírus kezelésében.

   

 • Ebola: Párizsban is elkezdik a repülőtéri hőmérőzést

  A párizsi Roissy repülőtéren a guineai Conakcryból érkező utasokat vetik alá alapos ellenőrzésnek szombattól.

 • Obama kommandót küld az ebolásokra

  Csekély annak valószínűsége, hogy komoly ebolajárvány törjön ki az Egyesült Államokban, de az amerikai kormány komolyan veszi a kór megfékezését.

 • Október végére Franciaországot is elérheti az Ebola

  Szakértők szerint hetvenöt százalék az esélye annak, hogy az elsősorban Nyugat-Afrikát sújtó Ebola-járvány október 24-éig Franciaországot is eléri, a vírus Nagy-Britanniában való megjelenésének a valószínűsége pedig ötven százalék - közölte vasárnap a Reuters brit hírügynökség egy friss helyzetértékelésre hivatkozva.

 • WHO: Lelassult az ebola terjedése

  Már a második hete csökkent az újonnan regisztrált ebolás megbetegedések száma Nyugat-Afrikában, de a hivatalos adatok valószínűleg alacsonyabbak a valósaknál, és a járvány ellen küzdő hatóságoknak és szerveteknek továbbra sem sikerült úrrá lenniük a helyzeten - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán.

 • Ebola-járvány: több millió védőruhára lenne szükség

  Ghánában megnyílt az Ebola-járvány elleni ENSZ-misszió központja, a nemzetközi szervezet innen fogja irányítani az elsősorban Nyugat-Afrikát sújtó vírus feltartóztatását célzó intézkedéseket.

 • Nagyobb erőkre van szükség az Ebola-járvány ellen

  A legfrissebb adatok szerint az ebolás megbetegedések száma meghaladta a 6000-et, és több mint 2900-an haltak meg a vírus okozta vérzéses láz betegségben. Ternák Gábor, Magyarország kijelölt nigériai nagykövete szerint sokkal nagyobb erőkkel kell beavatkozni a veszélyeztetett nyugat-afrikai országokban az Ebola-járvány elleni küzdelemben.

 • Az ebola miatt ül össze az ENSZ Biztonsági Tanácsa

  Amerikai kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa a nyugat-afrikai térséget sújtó ebolajárvánnyal kapcsolatban.

 • A Világbank elnöke szerint mindenki túlreagálta az ebolát

  A világ katasztrofálisan rosszul reagált a Nyugat-Afrikát sújtó ebola-járványra a Világbank elnöke szerint, és ez azt jelenti, hogy sok ember hal meg feleslegesen.

 • Zavargások törtek ki az ebola-sújtotta Guineában

  Pénteken a Vöröskereszt munkatársai és más szemtanúk arról számoltak be, hogy Guineában zavargás tört ki az ebolajárvány miatt. El akarták kergetni az egészségügyi dolgozókat, miután egy olyan híresztelés kapott szárnyra, hogy a vöröskeresztes segélymunkások direkt akarták megfertőzni őket a vírussal.