Címke: Bogdán Tibor

 • Bogdán Tibor: Matuzsálem és az RMDSZ

  Nincs olyan romániai párt sem, amely „magyarbarát” lenne, vagy – ha már nem is támogatná – legalább ne tekintené törvénybe ütközőnek a magyarok legitim jogköveteléseit.

 • Bogdán Tibor: Azután

  Forgatókönyv tehát több is akad, a lényeg viszont ugyanaz: ezeknek a változatoknak az esetében nagyjából minden maradna a régiben, az ország továbbra is a vesztébe rohanna.

 • Bogdán Tibor: Székelyföld – és a hibrid háború

  Miért éppen itt kell felkészülni a „hibrid háborúra jellemző ellenséges akcióra”, hiszen csak nem fenyegeti Romániát valamilyen veszély a Székelyföldről – az ország szívéből? A román illetékesek szerint, úgy tűnik, hogy igen...

 • Bogdán Tibor: Egy a tízbillióhoz…

  Az éhes-szomjas népség fele kint rekedt, így számukra amolyan La Fontain-szerű róka-gólya lakoma lehetett ez. Azt nem tudni, hogy a félresikerült kampánnyal hány hívet nyert és mennyi sörivót veszített a Csíki Sörgyár.            

 • Bogdán Tibor: Életveszélyes Romániában kiskorúnak lenni

  A kiskorúak, de a nők, az idősek, általában az emberek elleni erőszakos cselekedetek már régóta törvényszerűnek nevezhetők. Olyannyira, hogy mindezt akár nemzetbiztonsági kérdésnek is tarthatnánk.

 • Bogdán Tibor: A román dolgozó munkaideje

  Romániában minden egyes dolgozó átlagosan két órát fecsérel el nyolc órás munkaidejéből. Azaz voltaképpen naponta mindössze hat órát dolgozik. A kormány statisztikái szerint viszont az országban folyamatosan nő a termelés.

 • Bogdán Tibor: Államfőjelöltek elgurult gyógyszerei

  Az „Igazi Románok” bőven válogathatnak elgurult gyógyszereiket kereső elnökjelöltekből, akik – mindenféle egyéb elképzelés, program hiányában – elsősorban a nacionalizmusra alapoznak.

   

 • Bogdán Tibor: Vegye meg Romániát!

  Trumpnak nem kell csüggednie a kútba esett vásár miatt. Nézzen körül a világban, biztosan találna shoppingolni valót, ha már úgy viszket az Államok pénze a zsebében. Vegye meg például Romániát!

 • Bogdán Tibor: Mert megérdemeljük…

  Meglehet ugyan, hogy kevesebbet vásárolhatunk – de legalább drága portékát, nem olcsó vacakot viszünk haza. Mert van ám az inflációnak jó oldala is, hiszen így egyre több pénzt költhetünk magunkra, másokra.

 • Bogdán Tibor: Megelőzzük Magyarországot

  Cuc úr most amolyan munkaversenyre szólította fel a román sztrádaépítőket, hogy végre előzzük már meg azokat a fránya magyarokat, akik annyi borsot törtek Románia orra alá, és akik minden alkalommal lekörözték az országot.

 • Bogdán Tibor: Megöngyilkolják a gyilkost?

  Az pedig módfelett érdekes, hogy miként is ismert be, minden bizonyíték nélkül(!), a „caracali rém” két gyilkosságot és a holttestek elégetését, noha kezdetben mindent tagadott.

 • Bogdán Tibor: Romániában így megy ez…

  Kiderült, hogy az ország déli részében a maffia szétosztotta egymást között a hatásköröket. Craiova a bankkártyák lenyúlására szakosodott, Vâlcea megye a számítógépes bűnözésre, Caracal és térsége pedig a lánykereskedésre.

 • Bogdán Tibor: Hol is hal meg a remény

  Az épületet, ahol meggyilkolták Alexandrát, úgy nevezik, hogy a ház, ahol meghalt a remény. De a remény szikráját a 112-es segélyszolgálat épületében, a Különleges Hírszerző Szolgálat, az országos rendőrség székházában oltották ki.

 • Bogdán Tibor: Gyilkosság – állami segédlettel

  Túlzás-e, ha azt mondjuk, hogy a kislány halálban a törvényszegéseiket a törvénytisztelet ürügyével elkövető személyek is bűnrészesek? Vagy éppenséggel, ha azt állítjuk, hogy a tettes cinkostársa a működésképtelen román állam is?

 • Bogdán Tibor: A rendszer

  Igencsak „kellemetlen”, hogy a rendszer működésképtelensége ellenére is el kell látniuk a betegeket, arra viszont nincs garanciájuk, hogy a biztosító finanszírozni fogja a szolgáltatásokat, így ezeket a saját zsebükből kellene kifizetniük.

 • Bogdán Tibor: Ágycsere

  A sztrádaépítés halogatásával megbízott irodakukacok örökké hibát találnak a dokumentációkban, a megvalósíthatósági tanulmányokat gyakran elölről kell kezdeni, hol denevérek, hol medvék meg császárfák ürügyén.

 • Bogdán Tibor: Mindent kétszer mond, kétszer mond

  A kormány a közigazgatási törvénykönyvre vonatkozó sürgősségi rendeletében, valószínűleg figyelmetlenségből, valamicskét még meghagyott a kisebbségi jogokból; nyomokban, mint ahogy a csokoládé is tartalmazhat mogyorót.

 • Bogdán Tibor: Egy vicc – és egy mondat Romániáról

  Hogyan is lehetett volna egészséges ez az ország, ha egyszer nagyrészt szakképzetlen, funkcionálisan analfabéta, sokszor ötven éves korukban érettségizett politikusok vezették.

 • Bogdán Tibor: Magyarosítás? Románosítás?

  Lehet, hogy a kormány úgy gondolja, ha ismét gőzerővel beindítja az elrománosítást, megoldódnak a katonatemetők gondjai is? És a magyar halottak eltüntetésével eltűnnek majd az élők is?

 • Bogdán Tibor: Úzvölgye, terroristák – avagy az igazság Romániában

  Justitia szemén mindig félrecsúszik a kendő, amelyet pedig éppen a pártatlanság, a tárgyilagosság, a méltányosság, az igazságos és korrekt ítélethozatal biztosításáért visel, mérlegén mindig a magyar fél találtatik könnyűnek.