Băsescu örülne, ha nemcsak rendszámtáblák, hanem a székely zászló miatt is vizsgálódnának

Traian Băsescu volt államfő bírálta a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenes rendszámtáblával közlekedő férfi elleni fellépést és azt mondta: örülne, ha a rendőrség akkor is bűnügyi kivizsgálást indítana, amikor egyes megyékben a nemzeti lobogó helyett a székely zászlót tűzik ki.

„Nemrég, a nemzeti himnusz napján Székelyföldön a román zászló mellé gyászlobogót tűztek ki. Ugyancsak Székelyföldön, a megyei és helyi tanácsokra, a polgármesterek gyakran a román zászló helyett a székely zászlót tűzik ki. Semmi sem történik. Sem a rendőrség, sem az ügyészség nem tesz semmit, nem tartanak sajtóértekezleteket” – írta hétfő esti Facebook-bejegyzésében Băsescu.

A volt államfő azt mondja: a PSD-ellenes rendszámtáblát készíttető férfi sem volt „valami ihletett”, de örülne, ha akkor is bűnügyi kivizsgálást indítana a rendőrség, amikor „a nemzeti zászlót meggyalázzák”.

A rendőrség bűnügyi eljárást indított egy férfi ellen „olyan gépjármű vezetése miatt, amelyet más ország területén írtak be forgalomba, és amely nem közlekedhet Romána területén, és amely hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy bírsággal büntethető” – tájékoztat a rendőrség közleménye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?