Ellógtak a csíkszeredai intézményvezetők a himnusznapi ünneplésről

Írásbeli magyarázatot kért hétfőn Hargita megye prefektusa, Jean-Adrian Andrei azoktól a magyar  intézményvezetőktől, akik nem vettek részt vasárnap a román nemzeti himnusz csíkszeredai megünneplésén.

„Elégedetlen vagyok, mert tegnap volt Románia nemzeti himnuszának napja, és az ünnepségen sokakat önök közül nem láttam ott. Már százszor elmondtam, hogy önök közül minden intézményvezető a román államot képviseli, és írásbeli magyarázatot kérek azoktól, akik nem voltak ott. Nekem megvan a jelenléti ívem, nem hozom nyilvánosságra, mert nincs értelme, de írásbeli magyarázatot kérek minden intézménytől, amely nem képviseltette magát a nemzeti himnusz ünnepén” - mondta a prefektusi kollégium havi ülésén Jean-Adrian Andrei.

A prefektus a tisztelet teljes hiányának minősítette, hogy egyes intézmények képviselői nincsenek jelen az ilyen jellegű eseményeken, a centenáriumi évben, holott a nemzeti himnusz napját a kormány minden valamennyi intézményének kötelessége megünnepelni.  A román nemzeti himnusz napja július 29-e. Az esemény csíkszeredai megünneplésén kevesen vettek részt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?