ALDE: nincsenek feszültségek a kormánykoalícióban

Nincsenek feszültségek a kormánykoalícióban. A médiában megjelenő ettől eltérő híresztelések, csak a „közvélemény megmérgezését szolgálják” - olvasható a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésben.

„Az utóbbi időben számos manipulatív hír jelent meg a médiában a kormánykoalíció belső feszültségeiről. Mindezekről az ALDE kijelenti: a koalíción belül nagyon jó hangulat uralkodik. A Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőivel együtt azt szeretnénk, hogy a kormányprogramban megfogalmazott célkitűzéseket valósággá váltsuk” – közölte az ALDE.

A kisebbik kormánypárt az állásfoglalásában leszögezte: "nincsenek feszültségek a kormánykoalícióban, a médiában megjelenő ettől eltérő híresztelések, csak a közvélemény megmérgezését szolgálják".

Az ALDE azokra a sajtóértesülésekre reagált, miszerint az alakulat elnöke, Călin-Popescu Tăriceanu és Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök között elhűvösödött a viszony. A szenátus, illetve a képviselőház elnöke egyébként több kérdésben nyilvánosan is összekülönbözött, például Klaus Johannis államfő esetleges leváltásának ügyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?