Tamás Sándor: közös a teherviselés, ha egy harcostársunkat székely zászlóért megbüntetik

Az RMDSZ háromszéki szervezete öt-öt ezer lejt vállal át azokból a pénzbírságokból, melyeket a székely zászló kitűzése miatt szabtak ki Péter Ferencre és Ráduly Róbert Kálmánra, közölte Tamás Sándor.

A szövetség háromszéki elnöke emlékeztetett: Maros Megye Tanácsának elnökét, Szováta egykori polgármesterét a marosvásárhelyi fellebbviteli bíróság 42.642 lejre bírságolta, amiért nem távolította el a Szovátai városházáról a székely zászlót. Csíkszereda polgármesterét, Ráduly Róbertet pedig 75.130 lej kifizetésére kötelezi a Hargita megyei törvényszék amiatt, hogy nem távolította el azonnal a székely zászlót a Csíki Játékszín előtti zászlórúdról a jogerős bírósági döntés ellenére.

Tamás Sándor úgy véli, a székely zászló ügye nemcsak egy település vagy politikus ügye, hanem az egész Székelyföld ügye. „Miként a siker is közös, ugyanúgy, ha egy harcostársunkat a székely zászló miatt büntetés éri, annak a teherviselése is közös. Éppen ezért szolidaritást vállalunk Péter Ferenccel és Ráduly Róbert Kálmánnal.”

A háromszéki politikus felháborítónak tartja, hogy a bíróság Dan Tănasă szervezetének, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület kérésének ad igazat a kisebbségi szimbólumok használata kapcsán, annak ellenére, hogy Dan Tanasă nem a közigazgatási egységek ellenőrzésével felruházott államigazgatósági hatóság. „Jogtalan a kiszabott két büntetés is, de akár mennyire is próbálkoznak, ne gondolja senki, hogy ezzel ránk ijeszthetnek. A támadással és ellenségeskedéssel csak annyit érnek el, hogy az ilyen helyzetek még inkább összekovácsolják a magyar közösséget” – fogalmazott Tamás Sándor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?