Szombaton tüntetés lesz Kézdivásárhelyen Beke Istvánék bebörtönzése ellen

Szombaton 18:00 órától Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzése elleni tiltakozó megmozdulást szerveznek a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két vezetőjének hozzátartozói és barátai.

A szerkesztőségünkbe pénteken eljuttatott felhívásuk szerint felkérik az erdélyi magyar pártok, civil és egyházi szervezetek vezetőit, hogy vegyenek részt ezen a demonstráción és együttes erővel lépjenek fel a közösség tagjainak védelmében.

„Kérjük őket, hogy szervezzenek meg és jelentsenek be egy országos súlyú tüntető rendezvényt, folyamatos média megjelenést István és Zoltán ügyének, hogy ne legyen magyar, erdélyi ember, aki nem hallott ügyükről. Meg kell mutatnunk ország világ előtt, hogy a történtek ellenére sem engedünk a megfélemlítésnek” – olvasható a felhívásban.

Korábban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács is bejelentette, hogy más civil-politikai és politikai szervezetekkel közösen Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzése elleni tüntetést tervez Kézdivásárhelyen.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) is bírálta a legfelsőbb bíróság ítéletét, amely terrorizmus vádjával öt év börtönbüntetésre ítélte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két erdélyi aktivistáját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?