Vádat emelt a DNA Sevil Shhaideh ellen

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség Sevil Shhaideh, a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium volt vezetője ellen a Belina-ügyben.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerdán közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy Sevil Shhaideh ellen vádat emelt különösen súlyos következményekkel járó hivatali visszaélés miatt. A volt regionális fejlesztési és közigazgatási miniszter szabadlábon védekezhet. 

Ugyanazon ügyben és ugyanazon vád alapján, valamint bűnrészesség miatt bíróság elé kell állnia Ionela Stoiannak (volt Vasile) is, aki a tettek elkövetése idején igazgatói tisztséget töltött be a Shhaideh által vezetett minisztériumban.

Szintén a Belina-ügyben vádat emeltek a korrupcióellenes ügyészek Adrian Ionuţ Gâdea, a tettek elkövetése idején Teleorman megyei tanácselnök ellen hivatali visszaélésben való bűnrészességért, és Mariana Sanda Gheorghiu, valamint Rodica Guşă, az alexandriai kataszteri hivatal munkatársai ellen közokirat-hamisítás miatt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?