PNL: többpárti megoldás kell a jelenlegi kormánytöbbség helyettesítésére

Bárki kormányozza a jövőben az országot, előbb meg kell szabadítania attól a sok rossztól, amit Liviu Dragnea kényszerképzetei szültek – nyilatkozta hétfőn Raluca Turcan, a PNL képviselőházi frakciójának vezetője, aki fontosnak tekinti a bizalmatlansági indítvány sikerét. Az RMDSZ szerdán dönt az indítvány támogatásáról – közölte Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök.

„Mindenkinek részt kellene vennie a bűnözők által vezetett inkompetens kormány leváltásában. A románokkal és az országgal szembeni kötelesség megszabadítani Romániát ettől az ide-oda kapkodó kormánytól” – vélte Turcan, és hozzátette: a „sürgősségi eset” megoldása után konzultálnak a többi párttal és megoldást keresnek a jelenlegi többség helyettesítésére és egy új kormány kinevezésére. „Aki miniszterelnök lesz, annak a többség támogatását kell élveznie” – mondta.
A liberálisok első alelnöke kifejtette: sosem volt ennyire sürgős és ilyen fontos egy bizalmatlansági indítvány sikere, mint most. „Rendkívül fontos Románia számára, hogy átmenjen a bizalmatlansági indítvány és ne csak a Viorica Dăncilának nevezett miniszterelnököt váltsuk le, hanem a Dragnea-rezsimet küldjük haza. Ha nem sikerül megtalálnunk azt a kritikus tömeget, amely szükséges az indítvány sikeréhez, akkor egy önkényuralmi rendszer bevezetését kockáztatjuk, amely a bűnözőket védi" – tette hozzá.

Porcsalmi Bálint: az RMDSZ szerdán dönt az indítvány támogatásáról

Szerdán dönt az RMDSZ két frakciója arról, hogy támogatja-e a Dăncilă-kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt – közölte Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök
Mint elmondta: a támogatásról való döntésre várhatóan szerda reggel kerül sor.
Az RMDSZ ügyvezető elnöke ugyanakkor elmondta: a szövetség nem támogatja, hogy sürgősségi kormányrendelettel fogadják el a büntető törvénykönyvek módosításait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?