Firea kifütyülése: bánja a Nemzeti Arénában történteket a főpolgármester

Bár a legjobb szándék vezérelte, nem volt jó döntés az, hogy a Nemzeti Arénában tartott rendezvényen adta át Simona Halepnek Bukarest szimbolikus városkulcsát és az érdemeiért járó kitüntetést – mondta Gabriela Firea főpolgármester a Radio France Internationale-nak (RFI) adott interjújában.

A főpolgármester kifejtette: gesztusával nem a kívánt eredményt érte el. „Egyértelmű, hogy hibát követtem el magam is, a csapatom is. Feszült volt a hangulat az azt megelőző hézen Bukarestben, a PSD-nagygyűlést követően, és nyilvánvaló, hogy nem az volt a legmegfelelőbb hely, sem a legmegfelelőbb időpont a városkulcs és a kitüntetés átadására” - mondta Firea a RFI-nek.
Kifejtette: az volt a terve, hogy átadja a kulcsot a román teniszbajnoknak, ezt követően pedig távozzon a a rendezvényről, amelyet azért szerveztek meg, hogy Simona Halep bemutathassa hazai rajongóinak a Roland Garros-trófeát. Utólag azonban belátja, jobb lett volna szűk körben, például a polgármesteri hivatalban átadni a városvezetői elismerést, és hagyni, hogy Simona Halep egyedül jelenjen meg az Aréna közönsége előtt.

Felidézte: az esemény megszervezésének gondolatával a román teniszszövetség elnöke kereste meg, és első pillanattól jó ötletnek tartotta, hogy erre a Nemzeti Arénában kerüljön sor. Firea ugyanakkor  elnézést kért a teniszcsillagtól és azoktól a nézőktől, akik csak a Simona Halep kedvéért jelentek meg az Arénában. Mint elmondta, a tervek szerint az emelvényre nem csak neki kellett volna fellépnie a teniszezővel együtt, hanem a teniszszövetség elnökének, Ilie Năstasenak, Stere Halepnek (Simona Halep édesapjának), valamint a másodedzőnek is. Azonban amikor emezek meghallották a nézőtérről jövő fütyülést és hurrogást, erre már nem került sor. Firea azt is kijelentette: nem állt szándékában  „mások dicsfényében” tündökölni, mert neki  „van a saját imázsa”.

Kapcsolódók

Kimaradt?