Június 20-án nyújtja be bizalmatlansági indítványát a PNL

Június 20-án nyújtja be a kormány elleni bizalmatlansági indítványát a Nemzeti Liberális Párt (PNL). Minden olyan törvényhozó, aki nem támogatja a dokumentumot, csupán Dragnea lakája – közölte hétfőn Ludovic Orban, a PNL elnöke.

„Politikai hovatartozásától függetlenül minden törvényhozónak lelkiismereti vizsgát kell letennie: jót akar-e ennek az országnak, akarja-e, hogy Románia visszatérjen a jó útra, akarja-e azt az újrakezdést, amely során az országot új, demokratikus alapokra lehet helyezni” – nyilatkozta liberális párt elnöke, aki szerint az új alap Románia európai és NATO-tagállam státusának is meg kell felelnie.

„Minden olyan törvényhozó, aki nem támogatja a bizalmatlansági indítványt, csupán Dragnea lakája, és elfogadja azt is, hogy ő csúfot űz Romániából, elfogadja, hogy Romániát eltérítik a fejlődés, a demokrácia, az EU-hoz és NATO-hoz való tartozás normális útjáról” - mondta Orban a PNL végrehajtó bizottsági ülését követően. Hozzátette: a bizalmatlansági indítványt június 20-án fogják benyújtani.
A PNL elnöke kifejtette: a törvényhozás tagjainak a bizalmatlansági indítvány révén lehetőségük nyílik véget vetni egy katasztrofális kormányzásnak, „egy olyan politikai vezető Románia fölötti uralmának, aki törvényszegő, Európa-ellenes, megveti a demokráciát, fogva tartja és a párttól jövő parancsokon keresztül irányítja Romániát.” Orban azt is elmondta: a bizalmatlansági indítvány támogatására szervezendő esetleges tüntetésekről később döntenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?