FRISSÍTVE - Kirúgták a PSD-ből a szimpatizánsokat álhírekkel hergelő személyt

A Szociáldemokrata Párt (PSD) több megyei szervezetének Facebook-oldalán megjelent kedd este egy videó, amelynek az volt az üzenete, hogy valójában nem Gabriela Firea főpolgármestert, hanem Simona Halepet fütyölte ki a tömeg a Nemzeti Arénában, amikor bemutatta a Roland Garros-trófeát. FRISSÍTÉS: Liviu Dragnea PSD-elnök közölte, hogy kirúgták az álhír értelmi szerzőjét.

A videó kiemeli, hogy a tömeget a #rezist mozgalom tagjai, illetve a Korrupció Öl nevű civil csoportosulás alapítója, Monica Macovei volt igazságügyi miniszter tanácsadója, Florin Bădiţă hergelte a teniszcsillag ellen. „Szégyen, #rezist! Simona nem ezt érdemelte!” – ezzel az üzenettel ér véget a videó.

Mint ismert, korábban maga Gabriela Firea is elismerte, hogy a kifütyölés neki szólt. Bukarest főpolgármestere az esemény után a Facebook-oldalára azt írta: „a sorosista propagandagépezet és annak lefizetett sajtóorgánumai” miatt volt ellenséges vele a tömeg a Nemzeti Arénában.

FRISSÍTÉS: Liviu Dragnea PSD-elnök az Antena3-nak nyilatkozva közölte, hogy kirúgták az álhír értelmi szerzőjét, a párt online kommunikációjáért felelős George Harabagiut. Előzőleg a PSD több politikusa elhatárolódott az akciójától.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?