Dragnea kijelentéseit „vizsgáltatná” a CSM

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege az igazságszolgáltatási felügyelettől (IJ) kéri, hogy indítson vizsgálatot Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnökének vasárnap tett televíziós nyilatkozata kapcsán.

A CSM ügyészi részlege szerint azért kell a PSD-elnök állításait kivizsgálni, mert felmerült a gyanú, hogy Dragnea vasárnapi megállapításaival  megsértette az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét.
A PSD-elnök vasárnap este azt nyilatkozta az egyik televíziós csatorna műsorában, hogy a szombati nagygyűlést azért szervezték meg, mert tiltakozni akartak egy „gyűlöletes” rendszer ellen, amely „néhány szekus kezében van”. Dragnea szerint az említett rendszert Klaus Johannis államelnök támogatja, „aki a rendszer fő haszonélvezői közé tartozik”, és akit eszközeikkel az ügyészségek vezetői, a hírszerző szolgálatok tisztjei segítenek, valamint Pahonţu (Lucian-Silvan Pahonțu, a kormányőrség (SPP) vezetője – szerk.megj.) „aki a párhuzamos állam egyik fontos vezetője”.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?