Gabriela Firea: a „sorosista propagandagépezet” szervezte a kifütyülést

Összeesküvés-elmélettel magyarázta Gabriela Firea bukaresti főpolgármester azt, hogy a Simona Halepnek szervezett hétfő esti trófea-bemutató ünnepségen kifütyülték a fővárosi Nemzeti Arénában. Ezt a Facebook-oldalán fogalmazta meg az eseményt követően, azonban vélhetően a bejegyzés nyomán keletkezett kommentáradat miatt később leállította az oldalt, a bejegyzés már csak rajongói oldalán olvasható.

„Egyetlen jótett sem marad büntetlenül, szól a népi mondás” – indítja bejegyzését Firea, aki amiatt méltatlankodott, hogy a bukarestiek nem értékelték  Bukarest Főpolgármesteri Hivatalának hatékonyságát, amellyel a rögtönzött eseményt megszervezte Simona Halep teniszcsillag Roland Garros-ban kivívott győzelme apropóján.  

„Hatalmas volt a mozgósítás. Percről percre lendületes munka folyt. Reggel óta azonban a sorosista propagandagépezet és annak lefizetett sajtóorgánumai kompromittáló akciót indítottak az esemény ellen álhírekkel és rosszindulatú kommentárokkal. Még az sem számított nekik, hogy Simona Halep egyedi pillanatát árnyékolják be” – fogalmazott indulatosan a főpolgármester, aki azt is fájlalta, hogy „a gyűlölet és megosztottság fesztiváljának” gyermekek is részesei voltak.

Gabriela Firea arra is emlékeztetett bejegyzésében, hogy sokan „húzták az orrukat” és kedvezőtlenül vélekedtek arról, hogy a teniszcsillagot korábban Bukarest díszpolgárává nyilvánította. „Ha nem szerveztem volna most meg azt a fogadást, amelyet megérdemel, azt mondták volna, hogy arrogáns vagyok, és nem teszek eleget főpolgármesteri kötelességemnek” – írta továbbá a PSD-s elöljáró, aki a „világ civilizált fővárosaiban” szokásos díszünnepségeket is emlegette keserűen, mondván: „egyesek” számára az sem bizonyul elegendőnek hogy ő „románként és polgármesterként” is teljesítette a feladatát.

„Polgárok jól megszervezett csoportosulásai stratégiailag helyezkedtek el azok közé a tisztességes emberek közé, akik Simona Halep emlékezetes eseményére jöttek. Az ő kedvéért és hatalmas teljesítménye iránti tiszteletből a gyűlöletet az aréna bejáratánál kellett volna hagyniuk” – állapította meg a főpolgármester, aki ennél tovább is merészkedett bejegyzésében: „gyanús” civilszervezetekről is említést tett, amelyek „ostrom alá helyezték Bukarestet”.

A bejegyzés nyomán keletkezett kommentáradatot is olvastuk a főpolgármester oldalának leállítása után különböző, közösségi hálón terjedő képernyőmentés felvételein: a kommentelők zöme elmarasztalja a bejegyzés tartalmát, és volt, aki a „sorosozást” is kifogásolta. Néhányuk szerint a főpolgármester nem értette vagy rosszul értelmezte a bukarestiek üzenetét. Vélhetően ezeknek a kommenteknek tulajdoníthatóan vált elérhetetlenné az oldal.

Simona Halep teniszező hétfőn este mutatta be a Roland Garros-ban nyert trófeát a bukaresti Nemzeti Arénában szervezett ceremónián, amelynek megnyitójaként a trikolórt viselő Gabrielea Firea főpolgármester átnyújtotta szimbolikusan az ünnepelt sportolónak a város kulcsát. Az ezt követő beszédét azonban nem fogadta kedvezően az aréna mintegy 20 ezer nézője, akik Simona Halep nevének skandálásával tiltakoztak a felszólalás ellen.

A címplafotó forrása: evz.ro

Kapcsolódók

Kimaradt?