Újabb súrlódások a szociáldemokraták és a liberálisok között

Feszültséget keltett a Szociális-Liberális Szövetségben (USL), hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sorra befogadja soraiba az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) „dezertőr" politikusait. Korábban Sorin Frunzăverde, majd Mihai Stănişoara igazolt át a liberálisokhoz.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára, Liviu Dragnea szerint ez a jelenség az USL egységét veszélyezteti. „Komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy mire adták szavazatukat a választóink. El kell komolyan gondolkodunk azon is, hogy érdemes-e egyben tartani az USL-t a 2006-as választásokig" – nyilatkozta vasárnap este Dragnea.antonescu-dragnea

A PNL elnöke, Crin Antonescu csípősen reagált a PSD főtitkárának kijelentéseire. A gandul.info-nak adott interjúban azt nyilatkozta: a liberálisok sem bírálták a PSD-t az államfővel való „együttműködési készségükért". „Az USL egységét az is veszélyeztette, amikor Liviu Dragnea és Victor Ponta közelebb került Traian Băsesuhoz annál, amit v álasztási kampányban ígértek" – modta Antonescu.

Kimaradt?