PSD-s politikus: a „Liviu Dragnea nevű elítélt” védelmében szervez nagygyűlést a párt

Kizárólag a „Liviu Dragnea nevű elítélt” kedvéért szervez nagygyűlést a hét végén a Szociáldemokrata Párt (PSD), a pártelnök pedig tulkoknak tekinti a demonstrációra csődített embereket.

Ezt nem egy ellenzéki politikus állítja, hanem Kapnikbánya PSD-s polgármestere nyilatkozta egy televíziónak. Vladimir Petruț közölte, hogy ezt nagygyűlést óriási butaságnak tartja.

„Miért kellene tüntetést szerveznie egy olyan pártnak, amelyik vezeti az országot, a prefektusok, megyei tanácselnökök, a polgármesterek nagy része az övé, kormányfője van, övé a képviselőház és a szenátus? A probléma Dragnea. Liviu Dragneát elítélték. Nem lenne szabad egy elítélt mellé állni” – fejtegette a polgármester arra utalva, hogy a PSD elnökét korábban jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

A PSD-s elöljáró szerint a demonstráció Mármaros megyei résztvevői számára kínszevedés lesz a 8-10 órás buszozás a fővárosba. „Este 6-7 órára Bukarestbe érnek. Négy-öt órát álldogálnak az utcán, majd visszaülnek a buszra, és elindulnak haza. Tehát ezek az emberek 24 órán keresztül nem használhatnak fürdőszobát, nem vécézhetnek. Miért kell tulkoknak tekinteni ezeket az embereket? Senki nem gondolt erre?” – tette fel a kérdést a polgármester.

Mint ismert, Liviu Dragnea pártelnök hétfőn bejelentette: a „jogállamiság, a polgári alapjogok és demokrácia védelmében” hirdet nagygyűlést szombat estére a PSD. Közölte, hogy több százezer résztvevőre számít, azokra, akik szabad és demokratikus országban akarnak élni, ahol senki sem próbálja megfélemlíteni az igazságszolgáltatást.

Alapos a gyanú azonban, hogy a tüntetés részvevőinek egy része nem jószántából utazik majd Bukarestbe, erre PSD-s intézményvezetők, iskolaigazgatók, állami vállalatok irányítói kényszerítik őket. Erre számtalan bizonyíték is van már, amelyeket a mitingcujapca.ro portál gyűjtött össze.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?