Közigazgatási törvénykönyv: pluszjárandóságot kapnak az önkormányzati elöljárók

Kedvezően véleményezte a közigazgatási törvénykönyv tervezetét a parlamenti különbizottság, amely az önkormányzati elöljárók pluszjárandóságáról is döntött. A tervezetről jövő héten szavaz a felsőház – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség.

A különbizottság a szerdai szavazáskor 12 támogató, illetve Florina Presadă USR-s szenátor által leadott egyetlen ellenszavazattal jóváhagyta a tervezetről szóló jelentést, így jövő héten a szenátus plenáris ülésének napirendjére kerül.

Ugyancsak szerdán döntött a különbizottság arról, hogy az öregségi nyugdíj mellett pluszjárandóságban részesülnének a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és alelnökök, ha nem született ellenük jogerős bírósági ítélet korrupciós bűncselekmények miatt.

A rendelkezés az 1992-től megválasztott elöljárókra lenne érvényes. A járandóságot az öregségi nyugdíj odaítélésének dátumától folyósítanák azoknak az elöljáróknak, akiknek lejárt a mandátumuk, és nem vállalnak újabb megbízatást. 

A javaslat szerint nem részesülhetnek a juttatásból azok a polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és megyeitanács-alelnökök, akiket jogerősen elítéltek tisztségük gyakorlása közben elkövetett korrupciós bűncselekmények miatt. 

A címplapfotó forrása: Mediafax

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?